Het was een mooie opsteker voor Frank Bloemheuvel. De vertrekkend coach van ARC won donderdagavond met zijn ploeg in de Districtsbeker van hoofdklasser SJC. En dat is lekker, zeker na een reeks van slechte resultaten voor de ploeg uit Alphen aan de Rijn. En ook zijn naderende vertrek bij de Alphense Racing Club had hem toch moeite gekost.

Na vier seizoenen vond Bloemheuvel het genoeg. De trainer die in het verleden ook nog bij Ter Leede werkzaam was, gaf aan de kracht en de energie te missen om vanaf januari weer een nieuw elftal op te bouwen bij de eersteklasser. Op dit moment wil Bloemheuvel maar één ding en dat is ARC behoeden voor degradatie naar de Tweede Klasse.

De Alphense club verloor eerder dit seizoen vijf keer op rij, maar won zaterdag wel van SVC ’08. En daar kwam de zege op SJC dus bij. ,,We staan er in de competitie gewoon niet heel goed voor”, is Bloemheuvel reëel. ,,Ik wil me gewoon richten op lijfsbehoud en dan denk ik dat het na vier jaar weer tijd is om mijn horizon te verbreden.”

Bijtanken
,,Het besluit is nog vrij vers”, licht de hoofdtrainer van ARC toe. ,,Straks in januari krijg ik er wel een gevoel bij. En ja, mijn horizon verbreden, is natuurlijk en breed begrip. Daarmee kunnen we alle kanten op”, glimlacht Bloemheuvel.

,,Ik wil eerst even lekker op vakantie, even bijtanken. Het is best een zwaar jaar geweest, met veel tegenslag. Ik ben een trainer die er bovenop zit en als je dan vijf keer achter elkaar verliest, gaat mij dat niet in de koude kleren zitten.”

,,Je horizon verbreden kan ook betekenen dat je eens wat meer in de luwte wilt werken.”

Nu Bloemheuvel weer een vrije trainer is, houdt hij alle opties open. Zo is een terugkeer in de Bollenstreek bij lange na niet uitgesloten. Zeker ook omdat hij in het dagelijks leven werkzaam is in Sassenheim op het Rijnlands Lyceum. Daarom heeft hij nog steeds binding met de streek en houdt hij het voetbal in de gaten.

Sollicitatie
In welke functie Bloemheuvel het trainersvak weer inrolt laat hij nog open. Het is niet eens ondenkbaar dat hij naast een hoofdtrainer op de bank aanschuift als diens assistent. ,,Nu je het zo vraagt, dat zou ik ook wel eens interessant vinden. Ik ben nu vijftien jaar hoofdtrainer. Je horizon verbreden kan ook betekenen dat je eens wat meer in de luwte wilt werken. In de Tweede- of Derde Divisie als assistent aan de slag, daar sta ik zeker open voor.”

De huidige hoofdtrainer van ARC begint te lachen en reageert ad rem als hij het woord sollicitatie hoort. ,,Dat is niet mijn bedoeling hè. Maar goed, jij vraagt er naar en ik geef eerlijk antwoord.”

Foto: Studio Alphen / Youtube


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude