"banner

De finalewedstrijd in de nacompetitie tussen sv Hillegom en vv Assendelft is vastgesteld op zondag 1 juli. De twee clubs gaan onderling uitmaken wie er volgend seizoen actief is in de Eerste Klasse. In die competitie kwamen de twee clubs elkaar dit seizoen ook al tegen. Daarin eindigde Hillegom als twaalfde, Assendelft als dertiende.

Tijdens de reguliere competitie wist Hillegom echter niet te winnen van de ploeg in het zwart-wit (1-1 thuis, 2-1 verlies uit). De nummer dertien van de Eerste Klasse heeft overigens al twee weken geen duel meer gespeeld vanwege de bizarre situatie in het andere deel van het nacompetitieschema. Op 10 juni won Assendelft voorlopig de laatste wedstrijd die het speelde via een strafschoppenserie van De Zouaven.

Vanwege de tuchtzaak rondom HSV Heiloo, liep het nacompetitie-schema waarin Hillegom zat vertraging op. De uitslag van die tuchtzaak is inmiddels bekend. HSV kreeg punten in mindering, werd uit de nacompetitie genomen en Hillegom kreeg een nieuwe kans op lijfsbehoud tegen Kolping Boys. Die won Hillegom afgelopen donderdag (5-2). Zondag versloeg het SV Spartanen (2-0).

Overlijden
De wedstrijd stond in eerste instantie ingepland voor donderdag 28 juni om 20.00 uur. Mede vanwege het overlijden van een ere-voorzitter van Assendelft en in samenspraak met beide clubs, is de wedstrijd nu definitief vastgesteld voor zondag 1 juli om 14.00 uur.

Archieffoto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Tandem Ryan-Van Trigt laat Hillegom hopen op meer (plus video)’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 13 jul.
Oefenwedstrijd
FC Rijnvogels4-0FC Lisse
Za. 20 jul.
Oefenwedstrijd
Katwijk14.30FC Rijnvogels