Horesca Horecavo is de komende drie edities de trotse hoofdsponsor van de Horesca Horecavo ZaalCup. Maar wat is voor het bedrijf het motief om in te stappen voor het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi van VIDB en Bro Sports en waarom is het zo actief in de voetballerij? Directeur Dave Vegt legt uit.

Dave, wat was voor Horesca Horecavo de belangrijkste reden om de ZaalCup te gaan sponsoren?

,,Vooral het succes van vorig jaar. Ook toen hebben we meegeholpen aan het toernooi door alle teams een gezonde lunch aan te bieden. Het toernooi werd zo goed ontvangen door alle clubs uit de regio, Bram Meurs heeft ons toen benaderd om te kijken of we de handen ineen konden slaan voor de komende drie jaar.”

Wat zie jij als de kracht van de Horesca Horecavo ZaalCup?

,,Het belangrijkste is plezier en dat de regioclubs allemaal meedoen. Daarnaast denk ik dat er nog veel potentie in zit. Het zou leuk zijn als er in de toekomst misschien wildcards gegeven worden aan BVO’s en bijvoorbeeld Ajax of Feyenoord een keer mee doen. Maar dat is denk ik nog wel toekomstmuziek.”

Ben jij zelf een grote voetbalfan?

,,Ik ben een geboren Noordwijker en zit in het bestuur van de businessclub van VV Noordwijk. Met Horesca Horecavo zijn we al zeventien jaar hoofdsponsor van Noordwijk. Ik kom er graag.”

Heb je zelf ook een voetbalachtergrond?

,,Niet bij Noordwijk. Ik ben ooit begonnen bij GWS. Vervolgens ben ik bij Ter Leede gaan voetballen. We woonden toen nog in Sassenheim. Vervolgens hebben mijn ouders een boerderij gekocht en zijn we verhuisd naar Ter Aar. Daarna heb ik nog bij TAVV gespeeld, tot de A1. Vervolgens werd het werk belangrijker en ben ik gestopt met voetbal.”

Horesca Horecavo is hoofdsponsor van Noordwijk, maar ook sponsor bij diverse andere regioclubs. Waarom zijn jullie zo actief in het voetbal?

,,Omdat wij willen bijdragen aan het mogelijk maken van de voetbalsport. Daarnaast willen we sport in het algemeen graag ondersteunen en mogelijk maken. Drie jaar geleden zijn we begonnen om de hele jeugd van Noordwijk te sponsoren. Dan is het wel heel mooi om te zien dat alle teams binnen Noordwijk hetzelfde shirt dragen. Uniek.”

Waarom is sporten voor de jeugd zo belangrijk?

,,Bewegen is gezond voor lichaam en geest. Je ziet toch dat er in de maatschappij problemen zijn bij onder andere jeugd met overgewicht, op steeds jongere leeftijd bovendien. Mede daarom zijn we bezig om een nieuw concept gezonde sportkantine op te zetten, samen met JOGG (Jongeren Op Gezond Gewicht) en het Nederlandse voedingscentrum. We vinden dat het aanbod in de kantines gezonder moet worden. Daarin is misschien nog wel het belangrijkste dat er niets uit het assortiment gehaald wordt, maar dat er vooral gezondere producten bijkomen, zodat mensen een betere keuze krijgen en de gezondere producten meer in het zicht staan en dus ook eerder gekocht worden. Indien kantines aan bepaalde richtlijnen van het voedingscentrum voldoen, kunnen ze hiervoor een onderscheiding en certificaat krijgen. Wij willen ze hier graag bij helpen.

Als de mensen dit lezen, waarom moeten ze dan op 29 en 30 december zeker richting de Duinwetering komen?

,,Buiten het feit dat er een geweldig nieuwe accommodatie gebouwd is, denk ik dat het een fantastisch evenement is, met heel veel positieve energie. Het is geweldig om al die jonge voetballers enthousiast te zien, daar doen we het voor. Als je ziet hoeveel teams er meedoen en hoeveel mensen er straks aanwezig zijn, dan geeft dat mij veel voldoening.”

Foto: Hans Schalk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude