Leonard de Beste vertoont ook volgend seizoen zijn kunsten op Nieuw Zuid. Het contract van de 25-jarige middenvelder is met een jaar verlengd.

De Beste (links op de foto) keerde afgelopen zomer terug op het oude nest bij Quick Boys. Hij volgde trainer Thomas Duivenvoorden, onder wie hij bij FC Rijnvogels een sterke ontwikkeling had doorgemaakt.

Dat laatste was opmerkelijk aangezien De Beste kort daarvoor had aangekondigd te gaan stoppen bij FC Rijnvogels vanwege een gebrek aan speeltijd. De transformatie tot ‘6’ sorteerde echter effect en pakte zelfs zo goed uit dat een rentree in het blauw-wit volgde.

Blessure in de voorbereiding
Vol ambitie meldde hij zich (terug) bij zijn grote liefde, maar een blessure gooide roet in het eten. “Ik heb daardoor de hele voorbereiding gemist. Ik zeg niet dat ik anders basis had gestaan, maar het hielp in ieder geval niet mee de eerste maanden”, zei De Beste in december tegen VIDB. De laatste maanden kreeg de rechtspoot echter steeds meer speeltijd en zaterdag was er tegen Rijnsburgse Boys zijn eerste basisplaats.

Hét persoonlijke hoogtepunt van De Beste in de hoofdmacht van Quick Boys laat zich simpel raden. De middenvelder vestigde eerder deze maand de aandacht op zich door in de achtste finale tegen AZ in blessuretijd de 2-2 binnen te knikken. Quick Boys verloor uiteindelijk na strafschoppen in Almaar, maar kreeg veel lof voor een ijzersterk optreden.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: De Beste blij met groeiend aandeel: ‘Top dat Quick Boys weer leeft met Katwijkse impulsen’
Check ook: Leonard de Beste: tegen wil en dank een ‘ongelooflijke ontwikkeling’

POPULAIRE BERICHTEN