Zijn voetbalcarrière begon bij v.v. Oegstgeest en gaat na negen jaar en verschillende omzwervingen ook eindigen bij de club die vanaf komende zomer gaat fuseren met v.v. UDO. Via Ter Leede, SJC en Warmunda groeide hij uit tot een stabiele verdediger. Met zijn terugkeer in Oegstgeest lijkt de cirkel rond voor Vincent Solleveld.

Hij wilde eigenlijk op zondag blijven voetballen, vanwege zijn werk. De dertiger werkt in de bouw en op zaterdag klust hij regelmatig nog wat bij. De zondag staat daarom al ruim vijf jaar volledig in het teken van voetbal. Maar door zijn transfer naar FC Oegstgeest gaat hier nu toch verandering in komen.

„Ik heb drie jaar met veel plezier gevoetbald bij Warmunda. Met veel ups en downs. Sinds mijn vertrek in Oegstgeest heb ik bij elke club drie seizoenen gezeten. Ik heb er heel lang over nagedacht om toch op zondag te blijven voetballen of uiteindelijk naar de zaterdag te gaan. Op een gegeven moment heb ik de knoop doorgehakt voor mezelf. Ik vind het een mooi moment ook om naar Oestgeest te gaan. Het wordt een fusieclub, dus dat is prachtig om dan in te stappen.”

,,Ik heb met een aantal jongens contact gehad om te vragen of zij ook zin hebben om met veel vrienden te gaan voetballen.”

Het doet Solleveld goed om de club waar het voor hem allemaal begon, nu weer een dienst bewijzen door er op latere leeftijd terug te keren als actief speler. Als trainer liep hij daar de afgelopen maanden al rond. „Ik geef de kleine jongen van mij daar al af en toe een beetje training. Volgend jaar gaat hij naar de JO-08 en daar word ik dan ook echt de trainer van. Vanaf volgend seizoen loop ik daar dus de hele dag rond”, glimlacht de oud-aanvoerder van Warmunda.

„Je hoort profvoetballers altijd zeggen dat ze graag terug keren naar de club waar het voor hun allemaal begon. Maar negen van de tien doet dat niet. Zo steek ik niet in elkaar”, klinkt Solleveld trots over z’n toekomstige overstap. ,,Ik heb altijd gezegd dat ik terugkom. Er spelen ook veel vrienden van me, dus dat maakt het helemaal mooi.“

Laurens Mouter
Ook het feit dat Solleveld op een vervelende manier is weggegaan bij de Oegstgeestse club deed hem nog altijd pijn. „Natuurlijk heb ik na mijn vertrek bij v.v. Oegstgeest een mooie carrière gehad, maar ik ben daar op een nare manier weggegaan. Ik werd speler van het jaar onder Laurens Mouter. Daarna kwam er een andere trainer en werd ik eigenlijk een beetje de schlemiel van het jaar. Ik had geen klik met de trainer.”

Nu Solleveld naar sportpark de Voscuyl gaat verkassen is het de vraag of nog meer jongens die er ooit hebben gespeeld de overstap gaan maken. „Lars van Bommel is een beetej op een zijspoor geraakt bij Valken ’68. Dus die komt sowieso terug.”

,,Het zou mooi zijn als de jongens kunnen promoveren naar de Derde Klasse. Ik weet dat de vereniging dat ook aankan.”

,,Ik heb met een aantal jongens contact gehad om te vragen of zij ook zin hebben om met veel vrienden te gaan voetballen. Er zitten ook een paar jongens bij die hogerop voetballen, dus dat is nog even de vraag of die ook komen. Ik ga geen namen noemen, maar we gaan het zien.”

Derde Klasse
Wat hoopt Solleveld dan te bereiken bij de nieuwe fusieclub FC Oegstgeest? „Ik zou graag nog twee of drie jaar door willen voetballen. Het zou mooi zijn als de jongens kunnen promoveren naar de Derde Klasse. Ik weet dat de vereniging dat ook aankan. We hebben daar sterke spelers voor in huis. Nu we gaan fuseren komen er natuurlijk ook betere jeugdspelers bij elkaar die hopelijk ook de stap kunnen maken naar het eerste.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Selectie Warmunda begint steeds meer vorm te krijgen’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen