Toen Tom Duindam nog als aanvalsleider bij SJC speelde, kreeg hij de bijnaam ‘Ketchup’ opgespeld door z’n teamgenoten. Bij de spits duurt het soms even voordat hij goals maakt voor een team. Maar als de eerste treffer is gevallen, is de 24-jarige spits los. Zo ging het al bij SJC en dat lijkt hij bij FC Lisse te herhalen. Mede dankzij een treffer van zijn voet, werd ODIN ’59 zaterdagmiddag verslagen met 0-3.

Duindam scoorde ook bij FC Lisse in de eerste tien wedstrijden in de Derde Divisie niet, maar sinds hij twee weken geleden doel trof tegen GOES, is hij los. Zoals het vaak ook gebeurt bij een flesje ketchup: de saus laat af en toe lang op zich wachten, maar als de tomatenpuree eenmaal gaat lopen…

‘Steeds beter’
,,Die bijnaam hoor ik nu ook hier bij Lisse steeds vaker langskomen”, lachte Duindam z’n tanden bloot na de driepunter tegen ODIN’59. ,,Het heeft lang geduurd voordat de eerste treffer viel, maar het gaat persoonlijk steeds beter. Ook met het team, trouwens.”

,,We haken aan bij de bovenkant van de competitie.”

Dat laatste is een understatement. De ploeg van Robbert de Ruiter, die vanwege privé-omstandigheden niet aanwezig was in Heemskerk, kende een matige start in de Derde Divisie. Maar in de laatste zes wedstrijden werden vijftien punten gehaald. Ook na de wedstrijd tegen ODIN’59 konden de geelhemden drie punten bijschrijven.

Ook ODIN’59 en FC Lisse maakten een statement tegen racisme

,,De eerste helft was nog slecht”, vond Duindam. ,,In die helft had ODIN’59 echt het overwicht. We mochten onze doelman, Erik Cummins, dankbaar zijn dat hij een paar hele goede reddingen verrichtte. In de tweede helft waren wij een stuk dominanter. We kregen veel kansen, scoorden er drie en hebben de tegenstander stuk gespeeld.”

Daarmee draaide FC Lisse het scenario van vorige week een beetje om. Toen speelde de ploeg van De Ruiter een fantastische eerste helft tegen SteDoCo (4-2) en viel het de tweede helft ver terug. ,,Ik weet niet waar het precies aan lag, maar we speelden in de tweede helft veel geconcentreerder tegen ODIN’59. Daarnaast vielen de wissels ook goed in. Oussama Siali maakte de 0-1, nadat hij net in het veld was gekomen. Misschien waren hun ‘backies’ al vermoeid?” Via Duindam en een goal van Luca Tarani liepen de Lissenaren uit naar een 0-3-overwinning.

,,Die contractbesprekingen leven ook niet zo heel erg in de groep. Het is geen issue.”

Met de winst in Heemskerk is FC Lisse inmiddels opgeschoven naar de zesde plek in de Derde Divisie. ,,We haken aan bij de bovenkant van de competitie”, wierp Duindam een blik op de ranglijst. ,,Het gaat goed. Het is nu ook rustig op de club, ook al vertrekt de trainer aan het einde van het seizoen. Hij heeft het rustig uitgelegd waarom hij en FC Lisse uit elkaar gaan aan het einde van het seizoen.”

Goede selectie
Ook Lars Rauws vertrekt na dit seizoen op Ter Specke. Daarmee verdwijnt er opnieuw een boegbeeld bij FC Lisse, zoals vorig jaar ook Rowdy van der Putten onder andere al vertrok. ,,Ook van Lars snap ik het wel. Iedereen gunt hem ook een mooie nieuwe club. Ik heb zelf nog niet gesproken met de clubleiding en dat vind ik allemaal prima. Ik laat het lekker op mij afkomen. Die contractbesprekingen leven ook niet zo heel erg in de groep. Het is geen issue. We vertrouwen er allemaal op dat er volgend jaar weer een aardige selectie staat aan het begin van het seizoen.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘Spelmaker blijft bij FC Lisse’

Samenvatting ODIN’59 – FC Lisse (Beelden: FC Lisse TV)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC0-3RKAVV
Foreholte2-1Concordia
Zwanenburg 3-1Van Nispen (zon.)