Dat was hem dan: de finale van de play-offs tussen Quick Boys en VVSB. In een zinderende en bloedstollende wedstrijd trokken de Katwijkers uiteindelijk aan het langste eind. Dat zorgde voor bikkelharde conclusies. Na dik negen jaar keren de blauw-witten terug op het allerhoogste niveau en verlaten de Noordwijkerhouters juist na negen jaar dat strijdtoneel. Over twee wedstrijden hielden beide ploegen elkaar aardig in evenwicht. Toch was het de ploeg uit Katwijk die in de verlenging de promotie veiligstelde. ,,Quick Boys heeft over twee wedstrijden terecht gewonnen”, zei Eric Meijers na afloop van het duel: 1-0. 

Voor allebei de trainers lag het mooie verhaal klaar. Erik Assink wilde met Quick Boys promoveren en zijn laatste kunstje op dit niveau laten zien, terwijl Meijers VVSB definitief uit de dood wilde halen door ook komend seizoen in de Tweede Divisie actief te zijn. Het werd het eerste scenario. ,,Dat dit verdiend is, lijkt mij van wel”, begon een opgeluchte Assink direct na de wedstrijd. ,,Die keeper van hun (Ruben Valk, red.) heeft ze lang op de been gehouden, maar wij verdienden deze overwinning.”

Interessant schaakspel
Rond de klok van 17:00 uur gaf scheidsrechter Bronsvoort de start van de finale van de nacompetitie. Al kon het treffen tussen de ploegen uit Katwijk en Noordwijkerhout beter ‘de finale van de Bollenstreek’ genoemd worden. Op een bomvol sportpark Nieuw-Zuid zagen de toeschouwers een interessant schaakspel. De thuisploeg gaf druk vooruit en wilde de wedstrijd domineren. De bezoekers hadden daar geen trek in. Zij lieten de mannen van Assink aan de bal en hoopten op een gevaarlijke uitbraak.

De man die in de boeken van Quick Boys gaat: Dennis Kaars. 

,,Dat was wel ons plan”, beaamt Meijers de strijdwijze. ,,Wij hebben over twee wedstrijden niet kunnen brengen wat we wel tegen Hoek konden. Die wedstrijden hebben ons ook veel energie gekost. Ik denk dat we er nog wel een paar keer gevaarlijk uitkwamen, maar eigenlijk zat het er niet in vandaag. In de verlenging hoop je dan dat het gelijk blijft en dat het op strafschoppen kan uit lopen. Dat die treffer dan alsnog valt, is onwijs zuur. Ook voor onze doelman Ruben Valk, want hij keepte een fantastische wedstrijd.”

Kaars schiet Quick Boys naar Tweede Divisie
Valk was 107 minuten lang een niet te passeren station voor Quick Boys. De thuisploeg raakte drie keer het aluminum en vond een aantal keren de doelman van de bezoekers. Met name Thijs van Hofwegen en Dennis Kaars waren ontzettend dichtbij. Eigenlijk kon VVSB amper wat uitrichten. Al kreeg het in het tweede bedrijf nog wel de gouden mogelijkheid om de tegenstander te pijnigen.

,,Of een vertrek van mij aan de orde is, omdat we nu naar de Derde Divisie gaan? Nee.”

Na een kansenregen van de Katwijkers was het Frank Tervoert die uit een scrimmage vrij kon binnen koppen. De verdediging van de blauw-witten reageerde alert en haalde de bal van de lijn. Vlak voor tijd leek het er nog op dat er helemaal geen verlenging zou komen. Kaars nam de bal goed mee in het strafschopgebied en schoot een haarlengte naast. Uiteindelijk sloeg de aanvaller in de verlenging toe. Na een ingooi van Joey Ravensbergen frommelde de spits raak: 1-0. De paars-gelen probeerden daarna nog van alles te forceren, maar het mocht niet zo zijn: na negen jaar promoveert Quick Boys naar het hoogste niveau en degradeert VVSB van dat toneel.

Ruilen van plek
,,Ik rij zometeen naar Noordwijkerhout en dan was dit het voorlopig”, gaat Meijers verder. ,,Het is keihard, maar het heeft geen zin om nu nog met de groep te gaan zitten. Het was een mooi avontuur waarin we zijn opgestaan uit de dood, maar alsnog begraven zijn. Of een vertrek van mij aan de orde is, omdat we nu naar de Derde Divisie gaan? Nee.”

,,We hebben geprobeerd alle kikkers in de kruiwagen te houden, maar dat is niet helemaal gelukt.”

Meijers’ collega Assink hoefde geen rouwende woorden uit mond te halen na de wedstrijd. Zijn laatste kunstje was geslaagd en dat zorgde voor ontzettend veel opluchting bij de oefenmeester. ,,Dit is voor deze club zo mooi. Het was een lang seizoen waarin er veel gebeurde. We hebben geprobeerd alle kikkers in de kruiwagen te houden, maar dat is niet helemaal gelukt. Ik wil iedereen bedanken. Van mijn assistent-trainer Derek van der Plas, waarmee het zeker goed gaat komen als trainer, maar ook alle andere stafleden. Zonder hen was dit ook niet gelukt.”

Het feest was na het laatste fluitsignaal groots op Nieuw-Zuid. De supporters van de thuisploeg zorgden voor een ‘pitch invasion’ en vreugde en verdriet lagen zeer dichtbij elkaar. Aan de ene kant waren alleen maar feestende fans van de thuisploeg te zien, die zelfs ontroerd waren. Aan de andere kant was alles en iedereen van VVSB ook ontroerd. Maar dat had te maken met het feit dat de ploeg na negen jaar degradeert. Geen hoogste niveau meer, maar de Derde Divisie. Anders gezegd: Quick Boys en VVSB ruilen van plek. Al is dat laatste nog enigszins de vraag, aangezien het nog niet duidelijk is of de club uit Noordwijkerhout volgend seizoen op de zaterdag mag uitkomen, hoewel VVSB daar wel op hoopt.

Quick Boys – VVSB 1-0 (0-0) 107. Kaars 1-0.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket, Tesselaar, Ravensbergen, Mahmoed, Baten, Van Hofwegen (82. De Kruijs), Tejan, Kaars (115. Van der Plas), Sahin (75. Van Nieuwkerk).

VVSB: Valk, Fecunda, Zwart, Arroyo, Verlaan, Vijlbrief (109. Pauw), Felicia (60. Martins), De Rijk, Van Niel (90. Van der Wilden), Tervoert, Bekooij (110. El Osrouti).

Interview met Dennis Kaars

Interview met Frank Tervoert

Samenvatting Quick Boys – VVSB (beelden: Omroep West)

Foto’s: Orange Pictures

Lees ook:Ravensbergen: ,,Als echte Katwijker voel je dit toch iets meer” (audio)


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
ASC3-3Foreholte
Hillegom0-3DEM
VVH/Velserbroek3-2Van Nispen (zon.)