Het begint inmiddels een vrij vertrouwd recept te worden: VVSB dat op zaterdag in actie komt. Daarom in deze voorbeschouwing op het hogere zondagvoetbal enkel SJC en SV Hillegom, de clubs die de nodige paralellen vertonen. 

SJC lijkt met zeven punten uit de laatste drie duels weer helemaal back in business. Tegen JOS/Watergraafsmeer werden de Noordwijkers in blessuretijd nog berooft van een overwinning, maar nadien volgden er tegen Alverna (1-3) en De Meern (3-2) wel driepunters. ,,Het was weer een typisch middagje SJC. We komen achter, maar op strijd slepen we deze wedstrijd toch weer over de streep. De Meern kon het conditioneel niet meer aan”, constateerde Martijn Walter zondag genoegzaam na het verslaan van De Meern.

Zondag wacht een bezoek aan Hoogland. Met een beetje optimisme kun je van een subtopper spreken. SJC is de huidige nummer zes, op een punt en een plekje daaronder gevolgd door Hoogland, dat deel uitmaakt van de gemeente Amersfoort. Andermaal een opponent uit het Utrechtse dus voor SJC. De Noordwijkers kunnen bij een nieuwe overwinning bovenin aanhaken. De achterstand op koploper JOS/Watergraafsmeer bedraagt vier punten.

Gelijkenissen
Het spel en de prestatiecurve van SV Hillegom vertoont de nodige gelijkenissen met die van SJC. Ook de Hillegommers kregen een aantal weken niet altijd waar ze recht op hadden, maar met óók zeven punten uit de laatste drie duels hebben zij eveneens de weg naar boven gevonden. De fusieclub is opgerukt naar de derde plaats, nog wel op respectabele afstand van lijstaanvoerder Purmersteijn. De Purmerenders hebben vijf punten meer.

SV Hillegom won zijn laatste twee duels. De moeizame thuisoverwinning op Assendelft werd afgelopen weekend een knap vervolg gegeven tegen EDO. De Haarlemmers – twee seizoenen geleden nog vier niveau hoger actief – werden met 0-3 verslagen. Zondag wacht voor de ploeg van Arend Jan Kranenburg een bezoek aan DEM, de nummer zes van de ranglijst. Het onderlinge verschil bedraagt overigens maar één punt.

VIDB had eerder deze week een uitgebreid interview met Jeroen Dedel. Klik daarvoor hier.

Foto: Cees van Hoogdalem


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)