,,Ik kom zelf niet uit de regio, dus ik kan niet zeggen dat de cirkel rond is. Maar ik vind het heel leuk om weer aan de slag te gaan in de Bollenstreek”, aldus Gerard de Geus. De Rotterdammer windt er geen doekjes om dat hij blij is om volgend seizoen bij Valken ’68 aan de slag te gaan. ,,Valken is een gemoedelijke dorpsclub met het prestatiegerichte van een landelijke vereniging.”

De Geus is een oude bekende in de gemeente Katwijk. Hij werkte tussen 2008 en 2013 bij Quick Boys. In het laatste jaar was hij acht maanden interim-trainer van het eerste elftal. De Geus bewaart goede herinneringen aan zijn tijd op Nieuw Zuid. ,,Ik heb er fantastisch gewerkt en heb er veel vrienden en goede bekenden aan overgehouden.”

Na zijn vertrek bij Quick Boys, in de zomer van 2013, wilde De Geus eigenlijk een sabbatical houden. Daar kwam het niet van. Hij ging aan de slag bij de damesafdeling bij XerxesDZB. ,,Mijn zoon speelt bij de zaterdagtak en de club vroeg ik of een halfjaar wilde helpen. Dat heb ik gedaan.” Een volgende uitdaging diende zich al snel aan. De Geus ging het tweede elftal van Jodan Boys trainen, nadat de complete technische staf was opgestapt.

Ambitieus

Tot vorige week zwaaide De Geus de scepter bij Rhoon, waar hij vervolgens vertrok. Het werken in de Derde Klasse noemt de coach ‘heel anders’. De Geus wilde daarom graag een stap hogerop maken. ,,Ik ben 52 jaar en nog erg ambitieus en gedreven. Ik heb de ambitie om in de Hoofdklasse of Eerste Klasse te werken.”

Keurig meldde De Geus zich in de sollicitatieprocedure bij Valken ’68. ,,Ik heb mijn CV opgestuurd en ben heel blij dat Valken mij het vertrouwen geeft. Er waren ook vacatures bij eersteklassers uit Rotterdam, maar ik heb daar bewust geen werk van gemaakt. Ik wilde gewoon terug naar de Bollenstreek.”

Valken maakte op hem een prima eerste indruk. ,,Ik heb heel prettige gesprekken met de technische commissie gehad. De club heeft een duidelijke visie en is zeer ambitieus, maar kent ook van zijn beperkingen. Er wordt niet betaald. Nadat bekend was geworden dat ik bij Valken had getekend, kreeg ik veel ‘appjes’ van mensen uit Katwijk en omgeving. Zij zeiden allemaal dat Valken zo’n leuke club is, die erg bij mij past. Dat denk ik zelf ook.”

Echte talenten

De selectie van Valken ’68 is De Geus niet vreemd. Hij speelde met Quick Boys 2 regelmatig tegen de Valkenburgers. Een aantal huidige selectiespelers speelden op Nieuw Zuid onder zijn hoede. ,,Ik ken Sander van Duyn, Jaber Akhrif en Dick van der Toorn. Dat waren spelers van de A-selectie en echte talenten. Corstiaan Paap zat in de B-selectie, maar ontwikkelde zich ook erg goed. Het is jammer dat die jongens het niet gered hebben.”

Tegelijkertijd realiseert De Geus dat Valken het juist van dit soort spelers moet hebben. ,,Spelers die het niet redden bij Rijnsburgse Boys, Katwijk, Noordwijk of Quick Boys zijn heel goed geschikt om tegen het niveau van de Hoofdklasse aan te spelen. Die kunnen bij Valken zich uitstekend ontwikkelen en stappen maken.” En dan dagdromend: ,,Dan zou het zomaar kunnen dat je een keer promoveert naar de Hoofdklasse.”

Maar voorlopig weigert De Geus verder te springen dan de polsstok lang is. ,,We moeten eerst afwachten hoe de selectie eruit komt te zien. Blijft het grootste gedeelte, dan krijg ik het rustig. Zo niet, dan moeten we naar versterkingen gaan kijken. Er is zeker voldoende perspectief. De wil, zin, ambitie en gedrevenheid zijn er om er een succes van te maken.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)