,,We hebben karakter getoond”, aldus Roel de Goede. De linksachter kopte FC Lisse tien minuten voor tijd naast hekkensluiter SC Genemuiden en behoedde zijn ploeg voor een nederlaag. Met de 2-2 schiet Lisse niet veel op. Het blijft angstvallig dicht bij de rode streep bivakkeren. Bij een nederlaag was zelf de laatste plaats in het vizier gekomen.

,,Uiteindelijk mag je blij zijn met een punt”, vervolgde De Goede. ,,Als je twee keer vanuit een achterstand terugkomt, mag je niet ontevreden zijn. Het tekent de groep dat we toch nog met een punt weggaan. We mochten deze zeker niet verliezen. Genemuiden is op dit moment gewoon een concurrent.”

Tekenen van herstel

In Overijssel liet de ploeg van Misha Salden wel tekenen van herstel zien, volgens de verdediger. ,,Het was voetballend beter dan de laatste weken. We waren dominant en voetballend beter dan de tegenstander. Zij speelden eigenlijk alleen vanuit de omschakeling. Een nederlaag zou zwaar onverdiend zijn geweest.”

Lisse mocht dan redelijk voetballen, het euvel van de laatste weken, het benutten van kansen, stak ook nu weer de kop op. Een aantal mooie kansen werden er gemist. ,,We missen net dat beetje geluk. Een aantal schoten, een aantal klutsballen, die net niet goed vallen. Het lijkt ook wel of alle ploegen in de Topklasse zeer effectief zijn, behalve Lisse. Genemuiden is denk ik drie keer bij ons doel geweest.”

Twee keer kwam de thuisploeg op voorsprong. Na bijna twintig minuten spelen kopte Van Dijk uit een corner het leer achter doelman Mark de Vries. Guido Pauw bracht de bezoekers voor rust langszij. Vlak na de thee was het Korf die de gastheren weer op voorsprong bracht. De Goede redde uiteindelijk een punt voor de Ter Specke-bewoners.

Lichtpunt

De Goede zag naast het punt nog een lichtpuntje. ,,Ik heb hier geloof ik nog nooit een goed resultaat gehaald met Lisse, dus het zegt ook wel iets dat we nu niet verliezen. Hier kunnen we op voortborduren. Het komt goed.”

Of het volgende week al goed gaat komen is nog maar zeer de vraag. Dan wacht namelijk een bezoek aan koploper Kozakken Boys, dat vandaag Sparta Nijkerk met 8-0 een ongenadig pak slaag gaf. De ploeg van Danny Buijs staat na twaalf duels al zeven punten los en lijkt een hele goede kans te maken op de titel. De Goede ziet toch kansen. ,,In tegenstelling tot Genemuiden hebben we tegen Kozakken Boys altijd wel goed gespeeld.”

Daar is geen woord aan gelogen. Van de laatste vier ontmoetingen werden er drie door Lisse gewonnen. Een nieuwe overwinning kan niet op een beter moment komen. ,,De teleurstelling overheerst dat we niet hebben gewonnen. Aan de andere kant hebben we niet verloren”, sluit De Goede af. ,,Daar moeten we nu tevreden mee zijn.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hubert Habers