Soms beschikt een trainer, zoals het in het voetbaljargon zo fraai heet, over een gouden hand van wisselen. In het eerste duel van de nacompetitie bleek DOVO-trainer Gert Kruys zelfs over twee gouden handen te beschikken. Zowel Bas Mooij als Serhat Koç stonden nog maar nauwelijks in het veld toen zij bij hun eerste balcontact scoorden. Daarmee boog het bezoekende DOVO na de pauze een 2-1 achterstand om in een 2-3 overwinning. En dat alles in een duel dat het aankijken meer dan waard was.

Met twee ploegen die daar waar het kon de aanval zochten, leverden Noordwijk en DOVO op Sportpark Duinwetering een wedstrijd af die er mocht zijn. In een bijzonder hoog tempo werd over en weer de vijandelijke goal gezocht, waarbij beide ploegen zichzelf gedurende negentig minuten de nodige mogelijkheden verschaften. Daarbij speelde ook het fysieke element een belangrijke rol. Kortom, een wedstrijd zoals voetbal bedoeld is.

“Het voor de neutrale toeschouwer een prachtige pot, maar daar schieten wij niet zoveel mee op natuurlijk.”

De bezoekers kwamen duidelijk het beste uit de startblokken. Noordwijk had even nodig om het juiste ritme te vinden en dat bood het uitstekend combinerende DOVO de gelegenheid om op voorsprong te komen, hoewel daar wel een dood spelmoment aan te pas diende te komen. Na een vrije trap van Roy Bakkenes, die over de rood-witte muur zeilde, kreeg Mustafa Amezrine nog wel een hand tegen de bal. Dat was echter een halve meter te laat, waarna Noordwijk ook nog eens de 0-2 leek te hebben geïncasseerd na een rake kopstoot. Een aanvallende fout, voorafgaand aan die treffer, voorkwam erger voor de thuisploeg die zich vervolgens herpakte om gaandeweg de eerste helft de regie over te nemen.

Niet te spreken
,,Beide ploegen leverden veel strijd in combinatie met goed voetbal. Er werd ook veel toegestaan en dat kwam de wedstrijd ten goede. Dit was echt een mannenwedstrijd, waarin we na de snelle tegenvaller goed terugkwamen,” verwoorde Noordwijk-captain Stefano Gonçalves na afloop de gebeurtenissen binnen de lijnen. ,,De 1-1 van Tjeerd [Westdijk, red.] was dan ook terecht. Mede omdat we voor de gelijkmaker ook al enkele mogelijkheden gekregen.”

De Noordwijkse gelijkmaker, Westdijk toonde zich op aangeven van Ruperto Dorothea voor de goal attent, kreeg na de doelwisseling een soortgelijk vervolg. Met een voorzet op maat leverde Dorothea zijn tweede assist van de avond af. En weer was het Westdijk die, opnieuw van dichtbij, beheerst afdrukte (2-1). Even leek Noordwijk op weg naar nog meer, maar net zoals voor de pauze het geval was, keerde dit keer DOVO terug in de wedstrijd. Invaller Mooij stond precies tien tellen binnen de lijnen toen hij uit een hoekschop volkomen ongehinderd mocht binnenkoppen. Een gelijkmaker waarover Gonçalves bepaald niet te spreken was. ,,Niemand pikte die jongen op en dat mogen we onszelf aanrekenen. Te meer omdat op dat moment de gelijkmaker niet bepaald in de lucht hing.”

Pijnzende blik bij Andries Wendt. Alsof hij de bui al voelt hangen

Een doelpunt dat overigens eens te meer aantoonde dat het deze avond echt alle kanten op kon. Dat werd Noordwijk met een klein kwartier te gaan opnieuw extra pijnlijk duidelijk. Invaller Denzel James was kort daarvoor de aangever bij opnieuw een kans voor Westdijk, maar dit keer kwam de spits met het hoofd enkele centimeters te kort. James, terug van langdurig blessureleed, liet zich even later na een vrije trap het leer wel heel eenvoudig van de schoen plukken op de middenlijn, waarna de 2-3 enkele balcontacten verder achter Amezrine lag. Razendsnel werd de zojuist in het veld gekomen Serhat Koç gevonden die uit de draai en via de binnenkant van de paal het net vond.

“DOVO beschikt over een aantal slimme spelers. En voetballend is het een uitstekende ploeg. Dat maakt de opgave er niet gemakkelijker op voor ons.”

Die goal kwam Noordwijk niet meer te boven in de resterende tijd. Terwijl DOVO ook enkele malen dreigend was, waren de betere mogelijkheden alsnog voor het aandringende Noordwijk. Kort voor tijd en later nog eens in de extra tijd, mikte eerst Tjeerd Westdijk net over, waarna Brayen Bröcker op de valreep de 3-3 nog op het hoofd had. Goalie Rodney Ubbergen stond echter lelijk in de weg, zodat de opgave er voor Noordwijk over een week in Veenendaal niet bepaald gemakkelijker op wordt.

Nog niet gedaan
Uiteraard toonde Noordwijk-coach Andries Wendt zich na afloop teleurgesteld over het eindresultaat. De moed opgeven deed de trainer uiteraard niet. ,,Allereerst was het voor de neutrale toeschouwer een prachtige pot, maar daar schieten wij niet zoveel mee op natuurlijk. Veel strijd over het hele veld met twee ploegen die wilden voetballen. DOVO beschikt over een aantal slimme spelers. En voetballend is het een uitstekende ploeg. Dat maakt de opgave in de return er over een week niet gemakkelijker op voor ons. Wij hebben echter laten zien mee te kunnen. Jammer dat we op het einde niet alsnog twee keer toeslaan. Voor hetzelfde geld stappen wij als overwinnaar van het veld. Een remise was dan ook een terechte uitslag geweest. Daar moeten we ons maar aan vasthouden. Nee, het is zeker nog niet gedaan.”

Foto’s Ron van der Linden


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer