"banner

Twee echte ‘local heroes’ namen aan het einde van het vorige seizoen afscheid bij SV Hillegom. Ronald Turenhout en Frank de Groot speelden jaren in de Bollenstreek bij diverse clubs, maar besloten dat het genoeg was. De schoenen werden aan de wilgen gehangen en het tweetal gaat vanaf dit seizoen de tijd anders inplannen. Aangezien de verdediger en de aanvaller het nodige voor Hillegom hebben betekend, krijgen zij komende zondag op De Zanderij een welverdiend afscheid. ,,Normaal hou ik er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan”, is De Groot eerlijk. 

In eerste instantie zou het tweetal een helft meespelen in een oefenwedstrijd van Hillegom 1. De Groot de eerste helft en Turenhout de tweede helft. Er kwam alleen een kink in de kabel, aangezien de oefentegenstander van de Hillegommers had afgezegd. Geen paniek op de club, want er werd gauw een alternatief plan geregeld. De twee spelers mochten een eigen elftal optuigen en zullen met dat team komende zondag tegen de selectie van de blauw-witten spelen.

,,Als ik die gasten van de selectie ook bezig zie, dan mis ik dat absoluut niet.”

,,Dit is uiteindelijk veel leuker”, zijn de afzwaaiende routiniers eensgezind. ,,We hebben een zooitje spelers opgetrommeld en gaan lekker een potje voetballen. Ik heb een aantal gasten uitgenodigd en ik moet zeggen dat de meeste spelers wel tijd hadden. Dat maakt het wel leuk”, zegt De Groot.

Nog één keer lol hebben
De centrumverdediger speelde een groot gedeelte van zijn carrière bij Ter Leede in Sassenheim. Daarom nodigde hij een aantal oud-spelers uit waarmee hij samenspeelde bij de club. ,,Onder andere Robert Steemers en Martijn Lagendijk zullen meedoen. Ik ben blij dat ze tijd hadden. Voor mezelf had ik wel altijd een aantal spelers in m’n hoofd waarmee ik mijn laatste wedstrijd wilde spelen. Het zal vooral heel gezellig worden. Nog één keer met z’n allen lol hebben in de kleedkamer. Daar kijk ik wel naar uit.”

Zijn ‘collega afzwaaier’ Turenhout zocht een elftal iets dichter bij huis. ,,Ik heb het vooral bij jongens gehouden die bij de club speelden. Dat zijn vooral gasten die bij Concordia en VV Hillegom hebben gespeeld. Ik vond dat het leukste. Hoe het met de fysieke gesteldheid zit? Ik mis de voorbereiding in ieder geval niet, maar ik tennis regelmatig en train één keer in de week met de zaterdag 1 van de club samen met Frank. Ik ben alsnog drie keer in de week bezig, dus ik ben nog redelijk fit. Ik weet niet hoe het met die gasten zit, maar anders wisselen we gewoon om de tien minuten”, zegt de spits met een knipoog.

,,Het zal ongetwijfeld erg gezellig worden.”

Tijd voor andere dingen
Men hoeft zich in ieder geval geen zorgen te maken dat het tweetal zich verveelt. ,,Ik heb natuurlijk sinds kort een kleine erbij gekregen en daarnaast is de training van mijn andere twee jongens ook weer volop begonnen”, gaat De Groot verder. ,,Daarnaast ben ik lekker aan het hardlopen en andere sporten aan het doen, dus bij mij zit het wel goed. Als ik die gasten van de selectie ook bezig zie, dan mis ik dat absoluut niet. Ik denk dat ik alleen de wedstrijden een beetje ga missen. Aan de andere kant heb ik nu ook tijd voor andere dingen. Ik heb bijvoorbeeld al een aantal weekenden weg gepland.”

Rond twee uur zal de aftrap plaatsvinden in Hillegom. Na twee keer vijfenveertig minuten zwaaien de twee clubiconen echt af. Daarna zal het meest gezellige gedeelte van de dag plaatsvinden: de derde helft in de kantine. ,,Het wordt lekker weer, dus we kunnen mooi op het sfeerterras zitten”, zegt Turenhout. ,,Het zal ongetwijfeld erg gezellig worden.”

Foto’s: Dirk van der Reep

Lees ook:Hillegom hard onderuit tegen Hoofddorp


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)