Ter Leede kreeg op bezoek bij GVVV voor de tweede maal dit seizoen een voetballesje. Eerder dit seizoen werd het aan de Roodemolen 6-2 voor de Veenendalers. Nu stopte de teller op het Panhuis bij 4-0 voor de thuisploeg. Door de nederlaag blijven de Sassenheimers hekkensluiter in de Topklasse.

,,We wisten dat het heel lastig ging worden, zeker met de eerste wedstrijd in het achterhoofd. De eerste helft ging het nog wel, maar na de rust was er geen houden meer aan”, zegt Ter Leede-verdediger Frank de Groot.

Zonder spits Yordi Teijsse (geblesseerd) en de geschorsten Mike Boelee en Ronnie Verplancke kon Ter Leede in de eerste helft aardig meekomen met de gastheren. Beide ploegen creëerden een aantal kansen zonder tot scoren te komen. De rust werd dan ook gehaald met de brilstand nog op het bord.

Maar een terugkerend euvel brak de ploeg na de thee weer eens op. In de Topklasse worden persoonlijke fouten keihard afgestraft. Ook door GVVV. ,,Bij de eerste goal liepen we niet mee en bij de tweede lieten we iemand uit onze rug weglopen. Dat is het verschil met vorig jaar. Toen kwamen we er mee weg, nu niet”, stelt de Groot

Het gemis van topscorer Teijsse, die de rest van het seizoen buitenspel staat door een knieoperatie, Boelee en Verplancke deed zich voelen. ,,Mike (Dam) heeft het zeker niet slecht gedaan en ik betwijfel of Yordi in deze wedstrijd iets had kunnen betekenen, maar je mist vastigheid en body voorin. Yordi houdt een bal vast en scoort makkelijk. Mike vult het anders in, daar moeten we gewoon aan wennen.”

,,Ook Mike en Ronnie misten we. Bij Ter Leede hebben we niet de selectie om dat zomaar even op te vangen. Maar je moet er mee dealen.”

De tijd begint langzamerhand wel te dringen volgens De Groot. ,,Willen we nog iets van het seizoen maken, moeten we nu een paar keer winnen. Je moet drie ploegen voorbij wil je nacompetitie spelen. Dat wordt steeds lastiger, omdat er steeds minder wedstrijden zijn te spelen. Zo simpel is het.”

Tekst: Tom van der Wilt

Archieffoto: Hans Schalk