"banner

Jeroen Dedel acteert dit seizoen een niveau hoger met SV Hillegom. Dat gaat club en speler tot dusverre buitengewoon goed af. De promovendus staat knap derde in de Eerste Klasse en Dedel scoorde tot dusverre al zeven keer. Wat daarbij opvalt is dat hij in alle zes de wedstrijden van dit nog prille seizoen het net wist te vinden. Maar waar komt deze scoringsdrift vandaan?

Geconfronteerd met zijn uitstekende reeks en de vraag waar deze nu eigenlijk vandaan komt, blijft het even stil. ,,Ik weet het eerlijk gezegd niet. Maar tot nu toe gaat het wel lekker. In het verleden was het vaak een paar wedstrijden niet, en dan in twee wedstrijden vier goals. Dan kwam je ook wel aan een aardig gemiddelde.”

Bungelen
Toch gaat het dit seizoen opmerkelijk gemakkelijk, ondanks dus de promotie. Op een hoger niveau zou het toch lastiger moeten zijn voor Dedel en consorten om tot scoren te komen? ,,Dat zou je zeggen ja, maar zo voelt het niet. Eigenlijk gaat het beter dan vorig seizoen. Toen maakte ik er uiteindelijk 13, nu sta ik al op zeven. We voetballen nog steeds dominant en krijgen iedere wedstrijd onze kansen. We zijn eigenlijk iedere wedstrijd wel goed voor een aantal goals, wat dat betreft is er niet veel veranderd.” Het grootste verschil zit hem volgens Dedel in twee dingen. ,,Echt ieder team heeft een goede centrumspits en fouten die je maakt worden gewoon afgestraft. Kijk, tegen AFC ’34 verloren we en dat was terecht, al waren we zeker niet kansloos. Maar dat is echt een goed team, die gaan denk ik wel voor de titel. Voor de rest kunnen we van iedereen winnen. We moeten gewoon nu die punten pakken, zodat we bovenin meedraaien. Dat voorkomt dat je aan het eind van het seizoen aan het bungelen bent. We gaan er gewoon weer een mooi seizoen van maken en wie weet zit er wel een periodetje in.”

,,Ik heb hier het plezier te pakken en daar hecht ik veel waarde aan”

Dit seizoen staat Arend-Jan Kranenburg voor de groep. Hij heeft na assistent geweest te zijn onder Bas Naber het stokje definitief overgenomen. Heeft hij dan iets veranderd waardoor Dedel zo rendeert? ,,Nee ook niet echt”, luidt het antwoord, ,,Ook van deze trainer krijg ik een vrije rol en alle vertrouwen. Als ik een verschil aan zou moeten geven is het dat Arend-Jan er wat strakker op zit. Hij heeft de touwtjes wat steviger in handen. Als je bijvoorbeeld niet goed speelt, word je ook gewoon gewisseld. De vorige trainer had ook wel zijn regels en maniertjes, maar liet het verder een beetje de vrije loop. Maar ik denk dat deze groep gebaat is bij de huidige aanpak. Je merkt ook dat de trainer veel respect krijgt en goed met mensen om kan gaan. Ook met de jongere jongens.”

img_0348In de finale van de nacompetitie vorig seizoen (Foto: Cees van Hoogdalem)

Het ligt dus niet aan de divisie en niet aan de trainer. Is er dan nog iets anders veranderd ten opzichte van vorig seizoen? ,,Vorig seizoen had ik wat last van mijn hamstring. Daardoor miste ik vooral aan het begin de nodige wedstrijden en daardoor ritme. Nu speel ik steeds 90 minuten en merk ik dat ik fitter en fitter word. Ik scoor ook vaak aan het eind van de wedstrijd.”  En daarmee is de aap uit de mouw. De (mede-)koploper van het VIDB-topscorersklassement is gewoon hartstikke fit en in blakende vorm.

Interesse
Dat heeft als bijeffect gehad dat het de aandacht heeft getrokken van andere clubs. Zo zou FC Rijnvogels recent op de tribune hebben gezeten voor de geboren Haarlemmer. ,,Ik heb wel eens gehoord van het bestuur dat er inderdaad iemand op de tribune zat om me te bekijken. Maar dat was twee jaar geleden. Weet je, het klinkt misschien cliché, maar het gaat momenteel hartstikke lekker, dus ik ben er gewoon niet mee bezig. Ik ben echt niet bezig met zo goed mogelijk te spelen met als doel dat ik dan straks weg kan. Ik heb hier het plezier te pakken en daar hecht ik veel waarde aan. En als ze dan komen, dan zie ik het dan wel. Maar als ik de rest van mijn voetballeven bij Hillegom moet blijven is dat geen enkel probleem.”

Dedel weet hoe het is om een niveau hoger te spelen en mede daardoor is hij, volgens hemzelf, er niet zo mee bezig. Hij speelde in het verleden al eens voor FC Lisse. Het zal hem toch deugd doen dat de ploeg na zo’n moeilijk jaar weer goed draait? ,,Ik ben nog steeds bevriend met een aantal van die gasten en ga ook regelmatig kijken. Vorig seizoen is er natuurlijk veel gebeurd en stond er ook nog eens een nieuwe trainer. Nu zie je dat met een paar gerichte versterkingen alles op zijn plek valt. Dat is voetbal. Die gasten die vorig seizoen werden afgekraakt omdat ze er niks van konden, zijn nu ineens hartstikke goed. Ik moet bij die aanwinsten Martin van Eeuwijk trouwens wel even apart noemen, want die is echt briljant. Maar los daarvan is het gewoon gaan lopen bij ze. Dat is dus voetbal. Dan is de sfeer goed en de lol op de training terug en dan komen de resultaten ook.” Dedel weet waar hij over praat want ook bij Hillegom is de sfeer al tijden prima. ,,Eigenlijk is het sinds mijn komst hier, drie jaar geleden, louter positief. We hebben in die periode ook nog geen thuisduel verloren. Dat zegt ook wel iets.”

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)