Katwijk heeft voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies geleden. Na RVVH (3-3) hield ook FC ’s Gravenzande een punt over aan het bezoek van de Katwijkers: 1-1. ,,Over vandaag kunnen we absoluut niet tevreden zijn”, vertelt linksachter Danny de Jel. ,,Helaas zitten deze wedstrijden er ook tussen.”

,,Ik heb hier flink de balen van in”, vervolgde De Jel. ,,Vooral de eerste helft speelden we erg matig. De tweede helft pakten we het beter op en hadden we de overwinning er nog wel uit kunnen slepen. Dat gebeurde niet. Ergens denk ik dat we het niet hadden verdiend.”

Katwijk wist vooraf wat het te wachten stond. Vorige week had FC Gravenzande voor eigen publiek in de Districtsbeker nog van Quick Boys gewonnen. ,,Zij kleunden er in, maar dat deden wij ook. Ik vond dat we de eerste helft de scheidsrechter tegen hadden, dat hielp ook niet mee.”

Polletje Koroglu

Voor de zoveelste keer dit seizoen kwam Katwijk op achterstand. Na een kwartier schoot toekomstig Noordwijk-speler Martijn Le Conge een vrije trap binnen. Doelman Atam Koroglu ging vanwege ‘een polletje’ niet vrijuit. ,,Normaal heeft Atam dit soort ballen.” Uit een corner tikte Joost Leonard na een halfuur de gelijkmaker binnen. Dat vond De Jel niet verwonderlijk. ,,We werden eigenlijk alleen gevaarlijk uit standaardsituaties.”

In de tweede helft draaide Katwijk de duimschroeven aan. ,,We hebben toen zeker kansen gehad”, vertelt De Jel. ,,Maar een aantal scrimmages ging er net niet in. Het is jammer dat we niet meer konden scoren. Aan de andere kant hebben we al een aantal keer in de laatste minuut alsnog gewonnen. We zijn gelukkig nog steeds ongeslagen.”

In navolging van Marciano Mengerink vorige week waakt ook De Jel voor gemakzucht. ,,We staan weliswaar veertien punten voor, maar we moeten wel gefocust blijven. Over het spel van de laatste weken kunnen we niet tevreden zijn. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering en daar hamert de trainer ook op. Volgende week moeten we tegen RVVH laten zien dat we echt een goede ploeg zijn. Een goede ploeg verliest namelijk niet twee keer op rij punten.”