Romano de Jonge maakt ook volgend seizoen deel uit van de A-selectie van FC Lisse. De middenvelder heeft voor een jaar bijgetekend en is zodoende ook na de zomer van de partij als de geelblauwen een doorstart maken in de Derde Divisie.

De 31-jarige De Jonge is met FC Lisse toe aan zijn tweede Bollenstreek-club. De rechtspoot was eerder in onze regio actief voor Katwijk, tussen 2013 en 2015. Daarna speelde hij drie jaar voor OFC en vier seizoenen voor de Ajax amateurs.

In de zomer van 2022 was Ter Specke zijn vervolgstap. FC Lisse was toen net gepromoveerd en maakte aanvankelijk een succesvolle rentree op het hoogste amateurniveau. Afgelopen jaar was het allemaal beduidend minder en degradeerde FC Lisse kansloos uit de Tweede Divisie.

‘Meer in evenwicht’
De Jonge was zelf door blessureleed langdurig uit de roulatie en werd volgens FC Lisse danig gemist. “Is Romano wel van de partij, dan is het team meer in evenwicht. Maar weinig spelers beschikken over bovengenoemde kwaliteiten”, staat opgetekend in een bericht op de clubsite.

Volgens FC Lisse is De Jonge niet alleen balansbepaler, maar ook sfeerbewaker. “Voor diverse spelers staat komend seizoen in het teken van een sportieve revanche. Romano is een van hen. Romano is bovendien een persoon die met zijn vriendelijke karakter uitstekend past in de groep. En die bovendien prettig omgaat met supporters en andere betrokkenen bij de FC.”

Foto: FC Lisse

Lees ook: FC Lisse verlengt met ‘balansbepaler’ De Jonge

POPULAIRE BERICHTEN