Mohamed El Osrouti wordt liefkozend Mo genoemd. Eigenlijk door alles en iedereen die hem tegenkomt. Medespelers, trainers, fans en journalisten. De rustig ogende speler van Quick Boys wist in no-time de harten te veroveren op Nieuw Zuid. En dat was de beleidsbepalers in Noordwijkerhout ook opgevallen. VVSB toonde interesse en maakte na de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft bekend dat de buitenspeler naar de tweededivisionist vertrekt.

Een klein weekje later vertelt El Osrouti trots over zijn overstap. Over hoe hij zich in no-time naar het hoogste amateurniveau wist te voetballen. Van TAC ’90, via Quick Boys, naar VVSB. Het kan slechter. En wie weet, zegt de Hagenees zelf, waar zijn plafond ligt? Maar eerst wil de 24-jarige flankvoetballer indruk maken op De Boekhorst.

,,Ik geloof er in dat Quick Boys de Tweede Divisie gaat halen. Misschien niet dit seizoen, maar dan wel een seizoen later ofzo.”

,,Een paar weken geleden toonden ze interesse”, vertelt El Osrouti. ,,Op dat moment speelde ik nog bij Quick Boys in de basis. Ik twijfelde wat ik moest doen. Het is toch een niveautje hoger, maar Quick Boys is zo’n grote club. De grootste van de Bollenstreek, heb ik vorig jaar wel meegemaakt. Het was een moeilijke keuze, want ik heb het hartstikke naar mijn zin in Katwijk. En ik kan wel zeggen dat ik inmiddels een band heb opgebouwd met de supporters.”

Toch viel de keuze uiteindelijk op VVSB en laat hij de Katwijkers deze zomer achter. ,,Het is toch een mooie club hoor, VVSB. En ze spelen op het hoogste amateurniveau. Dat is iets waar ik echt naar toe wilde”, klinkt El Osrouti ambitieus. ,,Ik geloof dat Quick Boys dat ook gaat halen. Misschien niet dit seizoen, maar dan wel een seizoen later ofzo. Maar Quick Boys kan het niveau aan.”

Lieveling
Dat de smaakmaker van vorig seizoen bij Quick Boys nu op de bank zit noemt de Hagenees ‘een keuze van de trainer’. Hij koestert geen wrok over de beslissing en ook zijn overgang naar Noordwijkerhout heeft er niks mee te maken. Toen de beleidsbepalers van de tweededivisionist belden vroeg de buitenspeler even raad bij zijn teamgenoten. Die hem eigenlijk op het hart drukten zelf de keuze te maken, maar een transfer naar VVSB hem in ieder geval wel gunden.


El Osrouti besloot zijn hart te volgen, sprak ook nog met VVSB-er Tommy Bekooij en hakte de knoop door. Volgend jaar speelt hij in het paars-geel. Zijn stormachtige ontwikkeling is bewonderenswaardig. ,,Bij Quick Boys ben ik één van de lievelingetjes, dan heb ik zelf gedaan. Ik pas me makkelijk aan, dat helpt ook.”

Begripvol
Bij VVSB is hij naar eigen zeggen gehaald voor de basis. Maar om zomaar elke minuut te spelen in Noordwijkerhout is niet eenvoudig, weet El Osrouti. Hij moet er zelf voor zorgen dat trainer Wilfred van Leeuwen niet om hem heen kan. ,,Ik zal mijn voeten moeten laten spreken. Maar sinds ik bij de senioren voetbal heb ik elk jaar een stap kunnen maken. Ik ben begonnen in de Vierde Klasse. En kijk waar ik nu sta.”

De Katwijkse supporters toonden zich begripvol over de keuze van de buitenspeler. Na de derby tussen Quick Boys en FC Lisse bleef El Osrouti wat langer in Katwijk. ,,En daar heb ik veel fans gesproken. Ze vinden het allemaal heel jammer maar begrijpen me wel. Ze hebben me veel geluk en sterkte toegewenst. En ik heb zelf allemaal vertelt dat ik deze keuze met mijn hart heb gemaakt, hoe moeilijk die ook was.”

Foto’s: Hans van Duijn & Orange Pictures


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer