Het had het knallende sluitstuk van het seizoen moeten worden. De nacompetitie voor promotie naar de Vierde Divisie tegen Zuidland en de bekerfinale van Foreholte JO19 tegen Quick JO19. Donderdag bleek de ploeg uit Zeeland in een knotsgek duel met 3-4 te sterk voor de Voorhouters en zaterdag was de Haagse derdedivisionist op het sportpark van Barendrecht met 2-1 te sterk voor het elftal van Jan de Koning in de eindstrijd van de Districtsbeker.

„Dit is typisch Foreholte’’, zei aanvoerder Dylan Kooi met enige ironie over het missen van een prijs op een verder fantastisch seizoen. „We zijn onszelf vergeten te belonen, want we speelden echt een goede wedstrijd. We speelden tegen een team dat meedraait in de top van de Derde Divisie en bang was om tegen ons te voetballen, terwijl wij Hoofdklasser zijn. Daar mogen we echt trots op zijn.’’

Trots
Het verlies van zaterdagmiddag kwam veel minder hard aan dan de uitschakeling voor promotie naar de Vierde Divisie en het eerdere mislopen van de titel in de Hoofdklasse. „Zeker als ik bedenk dat we het vandaag gewoon een ploeg moeilijk maken die speelt om promotie naar de Tweede Divisie. Wij kunnen dat niveau bij vlagen ook halen. Daarom is het wel extra zuur dat we van de week geen kampioen zijn geworden, want dat had met dit spel zeker gelukt. Maar na vandaag is mijn gevoel toch wel positief.’’

Foreholte JO19 begon zaterdagmiddag in Barendrecht heel sterk aan de wedstrijd en dat leverde spits Swen Veenstra direct een grote kans op. Even later schoot Stuart Winkelmolen nog op de paal. De Voorhouters waren beter en kregen ook wat mogelijkheden, maar de Haagse ploeg sloeg vlak voor rust twee keer genadeloos toe.

„Toen heb ik de comeback van Zuidland erbij gehaald om die jongens op te peppen. Dat was hetzelfde verhaal, want wij stonden donderdag met 2-0 voor en nu stond Quick met 2-0 voor, dus we wisten dat het niet onoverbrugbaar was. Gelukkig konden de jongens het op te brengen om door te gaan’’, zei De Koning.

„We wonnen van een tweededivisionist die uiteindelijk tweede is geworden in die competitie.’’

Maar verder dan de aansluitingstreffer van Veenstra kwam de Voorhoutse ploeg niet. Het elftal van De Koning maakte het de Hagenezen ontzettend moeilijk, maar kon toch niet die gelijkmaker forceren. Dat zat hem volgens Kooi vooral in de kleine dingetjes. 

„Zij zijn iets professioneler en ze maken wat vaker een slimme overtreding, want voetballend speelden we ze af en toe echt weg. Daar kunnen we veel van leren. Daarnaast waren ze ongelooflijk dodelijk’’, refereerde de middenvelder nog even naar de twee kansen voor de rust waarvan Quick er twee scoorde.

De bekercampagne bracht de Voorhouters langs ASC, VUC, ESTO, Sportlust, Excelsior Maassluis, Alexandria, Spartaan’20 en Quick. Toch was het voor Veenstra makkelijk kiezen wat de mooiste wedstrijd daarvan was. „Spartaan’20 absoluut. We wonnen van een tweededivisionist die uiteindelijk tweede is geworden in die competitie. Dat was prachtig.’’

Fantastische dag
Ook De Koning keek daar mooi op terug. Net zoals de hele belevenis rondom de bekerfinale. Wat in de vroege middag begon met een lunch op de club, eindigde met een feest bij Foreholte. „Het was een fantastische dag, ondanks het resultaat. We voelden met zijn allen dat dit een bijzondere wedstrijd kon worden, als wij ons niveau haalden. Dat hebben we vandaag gedaan, dus daar mogen we echt trots op zijn.’’

Quick JO19 – Foreholte JO19 2-1 (2-0) 40. Van Mierlo 1-0, 42.Asante 2-0, 70. Veenstra 2-1

Foreholte: Schenk, De Haas, Noordermeer (49. Harings), Slobbe (45. Verhoeven), Voorn, Berg, Winkelmolen (45. Van der Blom), Kooi, Spies (72. Van Gils), Veenstra, Jansze (72. Snijders)

Foto: Roy van der Meij

Lees ook: ‘Update Kagia-selectie: twee nieuwkomers, twee stoppers’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude