Een gang naar de Hoofdklasse lijkt bijna onvermijdelijk voor vv Katwijk. De landskampioen kwam zaterdag niet verder dan 2-2 in het cruciale duel tegen Capelle. Na afloop liepen de frustraties hoog op.

De Krom bleek gedurende en vooral na de wedstrijd een borrelende ketel van emoties. Coach Cees Bruinink stormde na het laatste fluitsignaal op scheidsrechter Bakker af en moest commentaar op de leiding bekopen met een rode kaart. Niet veel later geraakte Bruinink zelf in het nauw. Een groep van dertig woedende supporters had zich voor de kleedkamers verzameld en eiste op niet bepaald vriendelijke wijze zijn vertrek. Door adequaat optreden van stewards werden de fans op afstand gehouden.

Toen de rust was wedergekeerd, verscheen Bruinink om zijn verhaal tegen het journaille te doen. Hij maakte een aangeslagen indruk, maar uitte zich verbaal anders. ,,Het doet me niets”, zei de coach over de scheldkanonnade. ,,Ik heb nu eenmaal geen grip op die jongens. We hebben voor 99 procent fantastische supporters. Die één procent verpest het voor de rest.”

,,Elk realisme is die jongens vreemd. Zelfs als je met de B1 speelt, verwachten ze dat je met 6-0 wint. De ploeg heeft vandaag zijn stinkende best gedaan. Meer kun je niet vragen. Misschien hebben we gewoon niet genoeg kwaliteit. Je kunt moeilijk verwachten dat hier een nieuwe Messi loopt.”

Bruinink: ,,We hebben vandaag zes of zeven honderd procent kansen gehad. Het is ook een kwaliteit om rustig te blijven en de goede hoek uit te kiezen.” Daar had de coach zeker een punt. Joost Leonard miste in de eerste helft voor open doel en na de thee verzuimde Donny van Oijen de 3-1 te maken. De Delftenaar was de keeper al voorbij, maar mikte op de paal.

Spelletje

Gedurende het gesprek kreeg Bruinink gezelschap van Diek Parlevliet, hoofdsponsor en voorzitter van de Stichting Topvoetbal. Hij benadrukte dat een vertrek van Bruinink nog altijd geen optie is. ,,Cees heeft nog steeds al ons vertrouwen. Ook als we volgend seizoen in de Hoofdklasse verder moeten. Vergeet niet dat het maar een spelletje is.” Bruinink zei niet van plan te zijn op te stappen. ,,Zolang het bestuur van de Stichting Topvoetbal vertrouwen in mij heeft, blijf ik.”

Als reactie op de opmerking dat de conclusie getrokken kan worden dat Bruinink dan volgend seizoen ook nog trainer is, knikte hij instemmend. ,,Ik ga er nog steeds niet vanuit dat we degraderen. Maar gebeurt dat toch, dan is het niet anders. Dan gaan we proberen zo snel mogelijk terug te komen.”

Knock-out

Tegen Capelle had de ploeg van Bruinink verdiend te winnen. Katwijk verzuimde in de tweede helft echter de knock-out te geven. Halverwege de tweede helft presenteerde Philippe den Hartog de rekening. De rechtsbuiten had in de eerste helft ook al de strafschop versierd waaruit Marvin Strik de 0-1 maakte. Katwijk nam vervolgens via schitterende afstandsschoten van Joost Leonard en Jeffrey Jongeneelen de leiding, maar bleek niet in staat de broodnodige zege uit het vuur te slepen.

Katwijk zakte door het verlies naar de laatste plaats. De achterstand op een veilige plaats bedraagt zeven punten. Bovendien heeft Katwijk een wedstrijd meer gespeeld. De oranjehemden hebben met uitwedstrijden bij de voltallige top vier en drie streekderby’s een loodzwaar programma voor de boeg.

Reactie Cees Bruinink (TV West)
[youtube id=”aM7GEZwdT3w” width=”620″ height=”360″]

Samenvatting
[youtube id=”dJqMdTm9-Hc” width=”620″ height=”360″]

Reactie Donny van Ooijen
[youtube id=”nxE9wIrSrmg” width=”620″ height=”360″]

Archieffoto: Aad de Winter/www.bobkat.nl

POPULAIRE BERICHTEN