Kort na het met 3-1 gewonnen thuisduel tegen ONS Sneek ontstonden er even twijfels of Marc de Kruijs dit seizoen nog wel in actie zou kunnen komen namens Quick Boys. De linkerspits hinkte met een in het ijs verpakte rechterenkel de catacomben op Nieuw Zuid binnen, kort nadat zijn ploeg zich op eigen kracht verzekerd had van een plaatsje in de play-offs. Een tik op het bewuste lichaamsdeel was er de oorzaak van dat de linksbuiten na 67 minuten vroegtijdig de dug-out moest opzoeken.

Enkele dagen later zijn de berichten omtrent zijn enkelblessure gunstig. ,,Het duel bij O.S.S.’20 moet ik nog aan me voorbij laten gaan. Zaterdagmiddag hoop ik in de return op Nieuw Zuid echter weer speelminuten te maken. De buitenband van de bewuste enkel is opgerekt, maar op de club is vastgesteld dat het allemaal goed herstelt. Voor mij is het nu toewerken naar zaterdag als we O.S.S.’20 op bezoek krijgen.”

,,Ik ben die dag ook nog even op De Roodemolen geweest om mijn oud-ploeggenoten en de trainer te feliciteren.”

Blessure of niet, op het moment dat De Kruijs afgelopen zaterdagmiddag de kleedkamer opzocht, gingen zijn gedachten meteen uit naar De Roodemolen, waar zijn oude club Ter Leede de titel in de Hoofdklasse A in de wacht kon slepen. De Kruijs die rood-geel vorig jaar zomer verruilde voor Nieuw Zuid leeft nog altijd mee met de club waar hij vanaf de B-junioren speelde en waar hij drie seizoenen lang deel uit maakte van de selectie van Henk Wisman.

,,Tijdens de wedstrijd tegen ONS was ik uiteraard alleen maar met onze eigen pot en de drie punten bezig. Op weg naar de kleedkamer was ik wel benieuwd hoe het in Sassenheim was afgelopen. Al snel werd me verteld dat Ter Leede de titel binnen had. Ik ben die dag ook nog even op De Roodemolen geweest om mijn oud-ploeggenoten en de trainer te feliciteren. Ik ben er nog geen jaar weg en dan is de binding natuurlijk nog groot.”

Op eigen kracht
Terug naar de realiteit van de play-offs, gaat de focus vanaf nu volledig op het doel dat De Kruijs, en eigenlijk heel Quick Boys, voor ogen heeft: het bereiken van de Tweede Divisie. De Kruijs: ,,We hebben de nacompetitie op eigen kracht bereikt. Daar draaide het zaterdag allemaal om.”

,,Zelf heb ik in mijn eerste seizoen op Nieuw Zuid een goede ontwikkeling doorgemaakt.”

,,Het scoren ging ons moeizaam af, maar zolang je wint en kansen weten te creëren, doe je het goed. Dat gevoel moeten we meenemen naar de wedstrijden tegen O.S.S.’20. Na de verliespartijen tegen VVOG en ODIN’59 was dat even lastig. Die winstpartij van zaterdag hadden we in dat opzicht hard nodig.”

Tevreden
,,Na zaterdag moeten we doorpakken. De ‘koppies’ staan in ieder geval weer de goede kant op, dus daar kan het niet aan liggen. Zelf heb ik in mijn eerste seizoen op Nieuw Zuid een goede ontwikkeling doorgemaakt. Daar kan ik alleen maar tevreden over zijn, maar het zou pas echt af zijn als ik die stijgende lijn straks kan doortrekken in de Tweede Divisie.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Van den Berg zet streep door transfer naar SJC en blijft in Sassenheim’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)