De directe overstap van de bij VVSB weggestuurde Giovialli Serbony naar Rijnsburgse Boys deed zondag bij bekendmaking al het nodige stof opwaaien. In een summiere verklaring gaven de Uien onomwonden te kennen dat Serbony per direct te bewonderen is op de Middelmors. Voorzitter Ad Hendriksen geeft nadere tekst en uitleg aan VIDB over de zeer opvallende overgang.

Bijna twee weken geleden werd de spits op staande voet ontslagen door de Noordwijkerhouters vanwege zwaarwegende disciplinaire redenen, om vorige week zondag een contract te tekenen bij Rijnsburgse Boys. Maar die club repte in het persbericht met geen woord over de bijzondere omstandigheden rondom de transfer. Onwil of gewoon een kwestie van onwetendheid? ,,Wat er tussen VVSB en Serbony is gebeurd, dat is iets tussen de club en de speler. Daar ga ik niets over zeggen, want daarvoor ken ik het dossier ook niet goed genoeg. Dat doen we trouwens nooit bij een transfer, dus nu ook niet”, aldus Hendriksen.

,,Anders lijkt het net of dat wij ons als cowboys richting VVSB hebben opgesteld. Alles is in goed overleg gebeurd.”

Afspraken respecteren
Dat Serbony is weggestuurd omdat hij de middelen die hij van VVSB ter beschikking had, mogelijk heeft misbruikt, daar kan Hendriksen weinig mee. Hij stelt dat er contact is geweest tussen VVSB-voorzitter Arjan Broekhof en hemzelf, maar dat er niet is gesproken over de reden van vertrek. ,,Dat is aan hen om dat naar buiten te brengen. En ze hebben besloten om dat niet te doen. Die afspraken moet je respecteren. Ik hoor wel allemaal verhalen en iedereen gist, maar wat is er van waar? Wij weten hoe het is afgewikkeld tussen Serbony en VVSB. En dat is op een goede manier gebeurd, weet ik van Arjan.”

Hendriksen weerlegt de suggestie dat hij het net doet lijken of de spits voor een kleinigheid is weggestuurd, want hij weet de omstandigheden niet, stelt hij opnieuw ,,Het contact tussen Arjan en mij is heel goed. We kennen elkaar al lang. En ik geloof heel zeker dat als Arjan zegt dat het krom is, dan is het ook krom. En recht is recht. Dus in die zin voelen we ons ook helemaal gaan winnaar in deze situatie. Het kwam voor ons ook als een donderslag bij heldere hemel. We hadden liever gehad dat Serbony per 1 juli speler van ons was en dat hij nog een mooi half seizoen bij VVSB had gehad.”

                         Serbony heeft gescoord in de bekerwedstrijd tegen Katwijk eerder dit seizoen

Dan is er ook nog het zogenaamde herenakkoord dat in de Bollenstreek van kracht is en er voor dient om spelers niet zomaar van de ene naar de andere club te laten vertrekken, zonder dat de clubs op de hoogte zijn van de gesprekken. ,,Ook dat is gebeurd. Het herenakkoord is niet geschonden. Anders lijkt het net of dat wij ons als cowboys richting VVSB hebben opgesteld. Alles is in goed overleg gebeurd.”

Geruchten al langer
De geruchten deden al langer de ronde dat Serbony op een transfer aasde richting de Middelmors. De sterke spits was toe aan een nieuwe uitdaging en had dat ook laten weten aan VVSB. ,,We zijn sportief gezien blij dat we een klasbak als Serbony voor 2,5 jaar hebben kunnen vastleggen. Hij is hier regelmatig geweest toen zijn neef Raily Ignacio nog bij ons speelde. Dat contact is daarna warm gehouden door Wim Schaap door middel van een paar belletjes, want hij kent Serbony al een hele poos. Wij zochten een opvolger voor Ignacio. En als ik hoor door wie Serbony allemaal benaderd is, ben ik heel blij dat hij voor ons heeft gekozen.”

,,Mocht er bij ons ooit ook een incident plaatsvinden, dat niet door de beugel kan, zullen wij daar ook naar handelen. Dat weet ik zeker.”

Hendriksen: ,,Wij hebben besloten met de info die we hebben over Serbony om met hem in zee te gaan. Destijds toen Ignacio naar ons kwam, was die ook net met slaande deuren vertrokken bij Spakenburg. Volgens mij heeft iedereen Raily drie seizoenen lang graag zien voetballen bij Rijnsburg.”

Serbony mag nog niet voor Rijnsburg uitkomen. Eerst moet de overschrijving officieel binnen zijn bij de KNVB. ,,Dat loopt nog. Als alles efficiënt en doelmatig verloopt, is hij zaterdag inzetbaar.” De spits trainde dinsdag al mee met de selectie van de Uien en is topfit.

Normen en waarden niet overschreden
De preses vindt niet dat er normen en waarden zijn overschreden door iemand vast te leggen, die bij een andere club op staande voet is ontslagen vanwege een zwaarwegend disciplinair vergrijp. ,,Ik ben al lang actief in de Bollenstreek en ik weet zeker dat wij allemaal normen en waarden in een hoog vaandel hebben staan. Ook bij Rijnsburgse Boys. Mocht er bij ons ooit ook een incident plaatsvinden, dat niet door de beugel kan, zullen wij daar ook naar handelen. Dat weet ik zeker.”

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 14 dec.
HHC Hardenberg14.30Quick Boys
Noordwijk 14.30Jong FC Volendam
FC Lisse 14.30DVS'33
FC Rijnvogels 14.30Sportlust'46
SVC'0814.30Valken'68
Kagia14.30DSO
Te Werve 14.30Van Nispen (zat.)
FC Oegstgeest14.30VVSB (zat.)
Warmunda 14.30MMO
Spakenburg 15.00Rijnsburgse Boys
VVSB 15.30Harkemase Boys
Katwijk 15.30IJsselmeervogels
GOES18.00Ter Leede
Zo. 15 dec.
MSC14.00SJC
Concordia 14.00Hillegom
Oliveo 14.00Foreholte
Teylingen 14.00DOSR
Van Nispen (zon.) 14.00FC Aalsmeer