,,Nee, het wil nog altijd niet vlotten”, vertelt Chris de Lange als het over de prestaties van Valken’68 gaat. De centrale verdediger maakt dit seizoen een op zijn zachtst gezegd wisselvallig seizoen mee met zijn team dat er ook na de winterstop maar niet in slaagt de onderste regionen voorgoed vaarwel te zeggen. ,,Scoren gaat ons maar moeizaam af, daar zit ‘m de kneep.”

In zijn tweede seizoen op ’t Duyfrak vallen de prestaties van het geel-rode vlaggenschip tot nu toe bitter tegen. Iets waar vriend en vijand het zonder twijfel oer eens zullen zijn. Met een tiende plek op de ranglijst houdt de formatie van Arie van Duijn nog vier ploegen onder zich. Daarbij valt alleen hekkensluiter TAVV uit de toon. Het drietal dat zich tussen de Valkenburgers en de rode lantaarndrager bevindt, zit keurig in de slipstream van het geplaagde Valken’68 en heeft bovendien nog één of meer inhaalduels voor de boeg.

,,Onze doelstelling hebben we al bij moeten stellen. Hoewel de verschillen, ook naar boven toe klein zijn, hebben we de aansluiting met de koplopers al even verloren. Meer dan de laatste periode zit er allang niet in, maar gezien de recente nederlagen moeten we ons nu vooral richten op het behalen van punten om weg te komen uit de gevarenzone”, klinkt het realistisch uit de mond van De Lange.

,,Aan de instelling mankeert het niet en ik durf te stellen dat er eigenlijk een verkapt vriendenteam staat.”

Dat moet gezien de selectie die in Valkenburg rondloopt ook kunnen lukken. De wil om zover te komen straalde Valken’68 afgelopen zaterdag in ieder geval wel uit. Op bezoek bij UVS rolde er echter een uiterst schlemielige 1-0 nederlaag uit de bus. Daarbij mocht De Lange zich aan Valkenburgse kant één van de uitblinkers noemen. Een benaming die hij echter graag had ingeruild voor drie punten.

,,Net als in de thuiswedstrijd, die we met 0-2 verloren, hadden we ook nu recht op minimaal een punt. En met wat meer geluk stap je gewoon met een overwinning van het veld. Dat het dan opnieuw niet lukt is frustrerend en tegelijk ook typerend voor ons seizoen. Het was bepaald niet de eerste keer dit seizoen dat ons zoiets overkwam.”

Vriendenteam
Valken’68, dat met achttien tegentreffers op UVS na de minst gepasseerde verdediging heeft, kwam in vijftien duels slechts tot eenzelfde aantal doelpunten en daar zit de pijn voor de nog altijd ambitieuze tweedeklasser. ,,Deze selectie moet het vooral van technisch en verzorgd voetbal hebben. Daar hebben we juiste de spelers voor. Aan de instelling mankeert het niet en ik durf te stellen dat er eigenlijk een verkapt vriendenteam staat. Waarom het dan toch niet lukt, is voor mij dan ook een groot raadsel. Als ik dat wist zou het er allemaal heel anders uitzien.”

Zelf voelt De Lange zich samen met routinier Joey Zandbergen in het centrum van de verdediging als een vis in het water. De Lange die bijna drie jaar geleden vv Katwijk verliet om naar Voorschoten’97 te verkassen, besloot om in de zomer van 2017 de overstap naar Valken’68 te maken.

,,Een logische stap omdat ik daar zo’n beetje alle jongens al kende. Valkenburgers en een mix van oud-spelers die bij Katwijk, Quick Boys en Rijnsburgse Boys hebben gespeeld. Een selectie met ambities. Zelf heb ik eerst geprobeerd om op De Krom het eerste te halen. Mede door een knieblessure zat dat er niet in.”

,,Het voordeel is dat iedereen in deze afdeling van iedereen kan winnen, dus waarom zou het ons dan niet gaan lukken om wel in de goede flow terecht te komen?”

,,De Hoofdklasse moet ik wel kunnen halen, heb ik lang gedacht, maar nu ik eenmaal hier ben, ben ik ook tevreden. Ook volgend seizoen speel ik bij Valken’68, ondanks het feit dat we het tot nu toe onze ambities niet hebben kunnen waarmaken. De sfeer is nog altijd goed, maar we zullen het in de elf resterende wedstrijden wel moeten laten zien.”

DoCoS
,,Elke wedstrijd is vanaf nu een wedstrijd op zich. Het voordeel is dat iedereen in deze afdeling van iedereen kan winnen, dus waarom zou het ons dan niet gaan lukken om wel in de goede flow terecht te komen? Maar dan zullen we wel snel moeten gaan scoren.”

,,Dat omslagpunt moeten we aanstaande zaterdag tegen DoCoS zien te bewerkstelligen. Die ploeg staat twee punten onder ons. Bij een overwinning doen we dan in twee opzichten goede zaken. Laten we ons daar aan vasthouden.”

Archieffoto: Saam de Mooij

Lees ook: ‘Multifunctionele aanvaller plakt er nog een seizoen aan vast op Ter Specke’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)