Mark de Loor draait er niet omheen. ,,Ik denk dat ik bij Katwijk gelukkiger ga worden dan bij Spakenburg”, legt de aanvallende middenvelder zijn overstap uit. De Loor is de zevende aanwinst voor Katwijk.

,,Het is voornamelijk een keuze op gevoel”, vervolgt De Loor. ,,Ik heb in twee jaar bij Spakenburg niet altijd in de basis gespeeld. Ik ben wel belangrijk geweest, maar niet op mijn eigen positie. Ik voel me zeker wel gewaardeerd, maar als een nieuwe club je graag wil hebben, geeft dat altijd een boost.”

De 24-jarige De Loor is momenteel herstellende van een zware knieblessure. In oktober scheurde hij op de training zijn voorste kruisband af. Dat Katwijk toch werk van hem maakte, noemt De Loor ‘een mooi gebaar’. ,,Aan de ene kant verbaast me dat vanwege mijn blessure wel, aan de andere kant ook weer niet. Ze hadden al vaker gebeld, toen ik nog bij ADO ’20 speelde, maar ook in mijn Spakenburg-tijd.”

In principe zou De Loor voor het nieuwe seizoen speelklaar moeten zijn. Toch heeft de Purmerender geen datum in zijn hoofd wanneer hij fit wil zijn. ,,Ik vind dat moeilijk om te zeggen, want je weet nooit hoe het loopt. Ik lig op schema en ben alweer voorzichtig op het veld begonnen. Als het heel snel gaat, zou ik misschien over een maand weer fit kunnen zijn. Maar wellicht krijg ik een terugslag en duurt het langer. Het is afwachten.”

Zonde

De kans is dus groot dat De Loor zijn laatste wedstrijd voor Spakenburg reeds heeft gespeeld. ,,Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen. Als ik die knieblessure niet had gekregen, weet ik niet of het ook zo was gegaan.”  De Loor drukte eind vorig seizoen nadrukkelijk zijn stempel op het spel van Spakenburg. Hij scoorde in de beslissingswedstrijd tegen GVVV en in de wedstrijden om het algeheel kampioenschap tegen AFC.

In hetzelfde seizoen degradeerde Katwijk uit de Topklasse. Dat had De Loor niet verwacht. ,,Maar wie wel?”, countert hij. Toch maakte zijn nieuwe club op hem de nodige indruk. ,,Katwijk speelt verzorgd voetbal en heeft de intentie om te voetballen”, weet De Loor. ,,Ze spelen 4-3-3, met een roulerend middenveld. Daar voel ik me prettig bij.”

Katwijk heeft zaterdag aan een punt tegen ASWH genoeg om de titel in de Hoofdklasse B te pakken. De Loor wil volgend seizoen meteen doorstoten naar de Tweede Divisie, een ambitie die de club nadrukkelijk naar hem uitsprak. ,,Dat leeft heel erg. Ik ga ervan uit dat we volgend seizoen bij de eerste zeven eindigen en naar de Tweede Divisie gaan. Dat wil ik ook heel graag. Maar eerst is het zaal om volledig fit te worden. Daarna ga ik me richten op Katwijk. “

Foto: Spakenburg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)