De 2-0 nederlaag van Warmunda bij SJC (zat.) werd echt niet zomaar voor lief genomen. Maar Warmonder Melle de Louw klonk enkele uren na de verloren wedstrijd in de Vierde Klasse eerder enthousiast dan echt ontdaan door de nederlaag in Noordwijk. Het innerlijke geluk kwam bij De Louw vooral voort vanuit het feit dat er zoals hij het noemde ‘iets gaande is’ bij Warmunda. De club koos vorig jaar voor een verandering van speeldag van zondag naar zaterdag. En hoewel de competitie pas één ronde oud is, lijkt men in Warmond ontzettend tevreden met de keuze.

Ook voor De Louw was de terugkeer op zaterdag bijzonder. De aanvaller kwam over van Teylingen en had de voorbereiding moeten missen vanwege een enkelblessure. ,,Die heb ik nog meegenomen vanuit vorig seizoen”, wist de Warmonder uit te leggen. ,,Ik wist dat ik tegen SJC niet zou beginnen, maar hoopte wel op wat minuten. Die heb ik in de tweede helft ook nog gekregen.”

De uiteindelijke nederlaag in Noordwijk kwam ongelegen, maar niet helemaal als een verrassing. Met spelers als Mike Verhoek, Sander van der Klugt, Benji Broekhof, Dandy Steenvoorden en Juriaan van Duyn in het elftal, herbergt dat team veel spelers die voorheen nog in het vlaggenschip speelden van de zwart-witten. Die ervaring zou SJC (zat.) gedurende de wedstrijd goed van pas komen.

,,Er stonden een stuk of vier A-junioren in de basis.”

De wedstrijd zelf was volgens De Louw niet om over naar huis te schrijven. ,,Wij hebben een hele jonge groep. Het is allemaal nog best onwennig in het drukzetten. Ook in balbezit kan het nog beter. De eerste helft was niet goed van onze kant, zag ik vanaf de bank.”

Geen ramp
,,Hoewel het nog 0-0 stond bij rust en we uiteindelijk met 2-0 verloren, was onze tweede helft eigenlijk beter. Na rust konden we SJC veel meer vastzetten en domineerden we op hun helft. Alleen zag je in die helft dat SJC gewoon slimmer was. Zij maakten betere loopacties en kwamen via een uitbraak op voorsprong. Uiteindelijk werd het nog 2-0. Wij kwamen er ook wel doorheen, maar van de vier voorzetten die onze buitenspelers gaven, gingen er vier over de achterlijn. Dat was het verschil.”

Gezien het verschil aan ervaring, was de nederlaag geen ramp, vond De Louw. ,,Er stonden een stuk of vier A-junioren in de basis bij ons. Warmunda wil met veel eigen jongens aan de slag. Dat is mooi, maar dan kan je tegen dit soort wedstrijden aan lopen.”

,,We merken dat het ontzettend leeft dat we nu op zaterdag gaan voetballen. Het voegt wat toe aan de club.”

Het Warmondse gezicht van de selectie hoort bij de plannen die vooral het afgelopen jaar zijn uitgerold bij Warmunda. Een van de grondleggers van het plan, Leon Kortekaas, werd deze zomer getroffen door een zwaar herseninfarct. ,,Dat we nu op zaterdag spelen, is een beetje zijn kindje. Het is zonde dat hij dit niet gezond mee kan maken. Hij heeft zich er ontzettend voor ingezet.”

Blijven hangen
En daar zijn ze het bestuurslid nog steeds dankbaar voor. ,,We hebben voor de beker al een keer op zaterdag thuis gespeeld. Dat was al leuk om mee te maken. Maar als straks alle competities zijn begonnen, wordt dat nog veel leuker. Er spelen dan drie teams op zaterdag, en die blijven allemaal hangen.”

,,We zagen het laatst op de donderdagtraining al. Toen bleven er ook na afloop vijftig, zestig man in de kantine. We merken dat het ontzettend leeft dat we nu op zaterdag gaan voetballen. Het voegt wat toe aan de club.”

Archieffoto: Warmunda