Samir Krupic is inmiddels 37 jaar. Tussen de twintigers op het wedstrijdformulier valt zijn leeftijd op. Maar Krupic kan nog makkelijk mee. Dartelen over het veld is misschien wat overdreven, maar de oude nestor slaat geen modderfiguur tussen zijn vaak meer dan tien jaar jongere medespelers. Stoppen? Waarom zou hij? ,,Het plezier is er nog steeds tijdens de trainingen en de wedstrijden.”

Het is een bejaardenleeftijd onder de voetballers. Hoe je het ook wendt of keert. In de selectie van Van Nispen komt Jelle Vleugel (30), nog niet eens in de buurt qua leeftijd. Het is daarom niet onlogisch dat Krupic een bepaald leiderschap met zich meebrengt. ,,Dat heb ik van nature en dat krijg je mee door zo’n leeftijd en de ervaring die ik heb”, spreekt Krupic zich uit over zijn rol in de selectie.

,,En zolang ik fit ben, kan ik die rol nog steeds op me nemen. Zeker nu we een waslijst aan blessures hebben moet ik dat soms extra tonen. Andere ervaren jongens zijn er niet bij, Van Westerop viel bijvoorbeeld onlangs uit. Dan weet je dat er af en toe onnodig balverlies kan worden geleden, door jongens met minder ervaring. Maar ik ben tevreden over de werklust en instelling.” Alsof Krupic voor de groep staat in plaats van er middenin, praat hij over zijn medespelers.

Zou het dan toch dat Krupic binnenkort afscheid neemt van de selectie? Zo’n rare gedachte is dat niet. ,,Maar het is nog steeds leuk”, vertelt hij. Hoe plezierig het ook mag zijn, het voetbal vergt toch veel van Krupic’ fysieke gesteldheid. ,,Langzamerhand nadert het einde”, geeft hij toe. ,,Misschien stop ik na het seizoen wel”, floept er dan toch ineens uit. ,,Daar denk ik wel eens over na, maar een besluit neem ik pas aan het einde van het seizoen. In mijn achterhoofd neem ik mee dat jongens mijn plek over kunnen nemen. Ik denk dat een aantal daar wel klaar voor is.”

Krupic
En zo lijkt Krupic toch bezig te zijn met zijn laatste seizoen. Maar nog voor die gedachte kan landen in De Zilk weerlegt de verdediger zijn eigen woorden. ,,Die gedachte was er vorig seizoen ook al. Maar toen viel Dennis Meiland achterin weg. Ik heb toen overleg gehad met de trainer, die liever zag dat ik bleef. Ik heb destijds gezegd dat als ik het fysiek nog aan kon, ik gewoon verder wilde gaan. En het lukt fysiek allemaal nog. Zo zou het na dit seizoen weer kunnen lopen. Dus wie weet knoop ik er nog een jaar aan vast.”

Krupic is blij dat hij ook dit jaar nog naar Langeraar, Hoogmade of Stompwijk moet. ,,Ja dat is nog steeds leuk”, lacht de aanvoerder van Van Nispen. Hij ziet zijn ploeg af en toe wel strubbelen in de Derde Klasse. ,,Met al die blessures win je niet van de toppers. We hebben te weinig in een vaste samenstelling gespeeld. Voorin scoren we wel, daar zit het wel goed. Maar achterin blijft het zoeken. Zonder Max Oostenrijk nu en Nick Westerop blijft het puzzelen, maar ik blijf positief. De nieuwe jongens doen hun best.”

Tekst: Frank Venema

Foto’s: Trudy van den Berg


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)