Met een huidige zestiende plek op de ranglijst maakt Ter Leede een moeilijk seizoen door in de zaterdagse Derde Divisie. Afgelopen zaterdag werd een uiterst belangrijke zege in de strijd tegen degradatie geboekt. De Sassenheimers klopten op de eigen Roodemolen directe concurrent ASWH met 1-0, waardoor de voorsprong op de directe degradatieplaatsen nu drie punten bedraagt. Daarnaast is ook de veilige veertiende plaats weer in zicht gekomen. De achterstand op RKAV Volendam is drie punten.

Het spelen in de onderste regionen van de competitie is nieuw voor de oud-trainer van onder andere FC Lisse, Rijnsburgse Boys en GVVV. ”Ik kom nu dingen tegen die ik eigenlijk nog nooit ben tegengekomen. Dat is iets waar ik heel veel van kan leren, maar hoop dat het volgend seizoen niet meer gaat gebeuren”, vertelt Oosterlee in de Broodje Bal Podcast van Topamateurvoetbal.com.

”We hebben jongens die goed kunnen voetballen en dat ook hebben bewezen, alleen staat er nu een hoop spanning op. Na acht wedstrijden hadden we vier doelpunten gemaakt, dat doet wel wat met een elftal. Je voelt je af en toe net een psycholoog om de jongens te raken. Het voetballen tegen degradatie is een andere tak van sport”, vertelt de trainer die veel verschillen ziet in vergelijking met zijn vorige clubs.

”We hebben een ontzettend slechte start gehad met één punt uit de eerste zes wedstrijden, maar onze selectie was nog niet rond. Er moesten nog drie spelers worden ingepast, omdat ze pas kwamen toen de competitie begonnen was. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.”

Smalle selectie
Met Rowdy van der Putten hebben de Sassenheimers een aanvaller in de selectie die ervaring heeft op Tweede Divisie niveau. De spits – die volgend jaar de overstap maakt naar FC Lisse – komt dit seizoen door blessureleed weinig in actie. ”We hebben daar niemand anders voor. We hebben al zeven spelers in de spits geprobeerd, waarbij we het voornamelijk van jonge jongens moeten hebben.”

”Een club als Ter Leede moet creatief zijn en types zoals Daan Walraven halen”, vertelt de oefenmeester, die daarmee doelt op de oud-speler van Ter Leede die werd gehaald van WV-HEDW en afgelopen zomer de overstap maakte vanaf Sportpark De Roodemolen naar Rijnsburgse Boys.

Slot van de competitie
Het einde van de competitie nadert en theoretisch zouden de Sassenheimers zich nog direct veilig kunnen spelen. ”We hebben dan wel een Sparta-wonder van afgelopen seizoen nodig. We hebben het niet in eigen hand en zijn volledig afhankelijk van VVOG en RKAV Volendam.”

Beluister hier de volledige aflevering, waarbij ook VIDB-hoofdredacteur Gerben Oostdam te gast was.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Ter Leede heeft verdedigende posities rond met komst van Katwijker


POPULAIRE BERICHTEN