Eindelijk is FC Lisse van die hatelijke nul af. Na drie wedstrijden stond de ploeg van Robbert de Ruiter nog altijd op nul punten en ook in de voorbereiding werd er geen wedstrijd gewonnen. Tegen degradant Barendrecht was dan het eindelijk wel raak. ,,De opluchting was wel groot na afloop bij iedereen”, erkende doelpuntenmaker Jaap Zwetsloot.

Volgens de maker van het openingsdoelpunt zat het zaterdag in Barendrecht éindelijk wel eventjes mee bij de blauw-gelen. Kenmerkend was volgens Zwetsloot de eerste treffer van de middag die op zijn naam kwam. ,,Die bal kopte ik binnen na een voorzet van Kubilay Köylü. De bal ging via de binnenkant van de paal binnen. De vorige wedstrijden had die bal aan de verkeerde kant van de paal terechtgekomen, maar nu zat het eindelijk even mee.”

Blijdschap
In een gelijkopgaande eerste helft namen de beide ploegen geen enkel risico. Lisse had nog geen wedstrijd gewonnen en probeerde geconcentreerd te blijven. De thuisploeg, die vorig jaar nog actief was in de Tweede Divisie, durfde ook niet het initiatief te nemen.

,,Eigenlijk was iedereen opgelucht dat we hadden gewonnen en de busreis op de terugweg was ook wat gezelliger.”

,,Wij hebben geen enkele open kans weggegeven”, is Zwetsloot duidelijk. ,,In de eerste helft niet, maar ook niet in de tweede helft. Toen wij op voorsprong kwamen, kwamen we ook niet meer in de problemen.” Invaller David Verweij werkte vlak voor tijd de bevrijdende 0-2 binnen. Dat betekende dat er aan alle onzekerheid een einde kwam en dat Lisse een keer een tas gevuld met drie punten mee mocht nemen naar het eigen Ter Specke.

,,Na de wedstrijd hebben we nog even kort de koppen bij elkaar gestoken om nog wat te analyseren, maar daarna was er bij iedereen blijdschap. Drie keer op rij verliezen is niet leuk en dat kwam de sfeer de laatste weken ook niet ten goede. Eigenlijk was iedereen opgelucht dat we hadden gewonnen en de busreis op de terugweg was ook wat gezelliger.”

Eerste goal
Ook in persoonlijk opzicht was het voor de Sassenheimer een goede middag. Niet alleen boekte hij zijn eerste overwinning met zijn nieuwe club, maar ook kwam hij voor het eerst op het scoreformulier terecht in Lisserse dienst. ,,Dat was wel even lekker, ja. In de voorbereiding had ik geen enkele goal gemaakt, dus dan is het wel even fijn dat die bal er nu inging. Op de training raakte ik ze ook nog niet even lekker, maar ik ben blij dat ik heb gescoord.”

De komende wedstrijd is voor Lisse een speciale, want dan wacht de ploeg van De Ruiter een confrontatie met streekgenoot VVSB. Op het eigen sportpark gaat de derdedivisionist op zoek naar de tweede overwinning van het seizoen. ,,Natuurlijk gaan we voor hetzelfde resultaat. VVSB is ook een degradant, dus het zal wel weer lastig worden. Wij gaan er alles aan doen om die wedstrijd te winnen.”

Samenvatting Barendrecht – FC Lisse (Beelden: FC Lisse TV)

Foto’s: Hubert Habers