Het publiek telde ‘m al. Een voorzet vanaf rechts werd vanaf dichtbij door Meerburg-aanvoerder Joeri van der Voort ingegleden. Maar op de doellijn was daar doelman Matthijs Guijt, de reddende engel voor Foreholte. In de heenwedstrijd op De Elsgeest was de Noordwijker nog zeer ongelukkig met een blunder, maar ditmaal was hij één van de weinige Voorhouters die zijn niveau haalde. Foreholte mocht uiteindelijk bepaald niet klagen met 0-0.

,,Hoe vervelend ook, maar er zat vandaag niet meer in”, stelde coach Marcel IJzendoorn. ,,Dan moet je daar ook vrede mee hebben. De ploeg heeft keihard gewerkt. Daar ben ik wel erg tevreden over.”

Nieuw doel
Foreholte bereidde zich in Benidorm voor op de tweede seizoenshelft. Op initiatief van de spelersgroep werd de doelstelling bijgesteld. In plaats van het aanvankelijk doel – een plek in de top vijf – gaan de Voorhouters nu voor de eerste drie. En IJzendoorn noemde zijn ploeg in een voorbeschouwing op het tweede competitiedeel zelfs een outsider voor de titel. ,,Mits we goed starten”, voegde de Leiderdorper daar aan toe.

,,Vorige week speelden we een fantastische oefenwedstrijd tegen Legmeervogels. Daar moet ik me dan maar vasthouden om te weten dat het er echt wel inzit.”

De start was niet zoals gewenst. Speltechnisch vooral, want over het resultaat was IJzendoorn niet ontevreden. ,,Ik moet mijn collega Ron de Roode een compliment maken. Zijn ploeg gaat als de brandweer en houdt dat negentig minuten vol. Dat is knap. TOGB speelde hier ook met 2-2 gelijk. Veel ploegen gaan nog een lastige kluif hebben aan Meerburg. Die elf (Van der Voort) blijft een lastige speler en met die jeugdspelers van Alphense Boys [Boris Mulder en Levi Paulides, red.] hebben ze er goede versterkingen bijgekregen.”

Zelf leek Foreholte na rust te bezwijken onder het opportunistische spel van de thuisploeg, maar wonder boven wonder bleef een tegengoal uit. De 15-jarige debutant (!) Sem Durve had zich onsterfelijk kunnen maken, maar liet twee goede kansen liggen. En toen de vleugelaanvaller in blessuretijd Van der Voort in stelling bracht, lag doelman Guijt in de weg.

Last-minute-wijziging
Het was in de slotfase mooi om te zien hoe Durve en zijn directe tegenstander uit Voorhout, Joost Verhart, de strijd aangingen. Twee ‘broekkies’, nog zo groen als gras, strijdend in de eerste elftallen van hun club. Verhart ook pas negentien jaar, kreeg door de blessure van Lukas Wiering de kans als linksachter en hield zich verdienstelijk staande, al had hij het in de laatste fase erg lastig met Durve.

Foreholte liet in de warming-up een gevoelige veer met het uitvallen van Tjeerd van der Zwaan. Daardoor kreeg Oscar Arroyo de kans in het centrum naast Pim Spreeuw. Ondanks deze last-minute-wijziging had Foreholte de eerste helft de zaakjes redelijk voor elkaar. In een toen gelijkopgaand duel waren de beste en de meeste kansen voor de Voorhouters. Op slag van rust had Sam Lemmers eigenlijk de score moeten openen. De topscorer, normaliter ijzersterk met het hoofd, timede echter mis bij een strakke voorzet, waarna Bas Jongbloed bij de rebound min of meer hetzelfde deed.

Rekening blijft uit
In de tweede helft draaide Meerburg stevig de duimschroeven aan, zonder daarbij Foreholte uiteindelijk de rekening te presenteren. De rood-witten, gezegend met meer individuele kwaliteit, kwamen geen moment aan voetballen toe. Dat was iets waar IJzendoorn niet blij mee was, maar zich ook geen zorgen over maakt.

,,Kijk, we doen al tweeënhalf jaar hetzelfde. Veel positiespelletjes, sjabloontjes om voetballend beter te worden. Na één gelijkspel gaan we dat echt niet veranderen”, aldus de Leiderdorper. ,,Vorige week speelden we een fantastische oefenwedstrijd tegen Legmeervogels. Daar moet ik me dan maar vasthouden om te weten dat het er echt wel inzit. Helaas komt het er niet iedere week uit.”

Meerburg- Foreholte 0-0

Foreholte: Guijt, Van Dam, O. Arroyo, Spreeuw, Verhart, Dickhoff, Jongbloed, Bleijswijk (70. C. Brabander), Guijt (70. R. Brabander), Lemmers, Grondel

Foto: Richard Stavleu


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen0-2Katwijk
Ter Leede2-0VVSB
Hoek1-0FC Lisse
Rijnsburgse Boys2-1De Treffers
Quick Boys1-1Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 21-2Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels1-1SJC
Valken '683-5Excelsior Maassluis 2
Kagia2-0VVSB (zat.)
TeylingenTer Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen