De opluchting was zondag bijna letterlijk voelbaar op de Roodemolen. Dankzij een excellerende Pascal de Ridder klopte Teylingen DOSR (1-0) en daardoor blijven de zorgwekkende plekken in de Tweede Klasse voorlopig op gepaste afstand. De hoofdrolspeler in kwestie was natuurlijk ook blij met de overwinning, maar als het aan De Ridder ligt, stelt Teylingen zich de komende jaren steeds minder snel tevreden. 

Als zondag de kleedkamerdeur van Teylingen opensloeg, kwam daar meestal iemand met een brede grijns en een groene overwinningstrofee in zijn hand uitlopen. Ook bij De Ridder, met zijn onbevangenheid en sterke acties man van de wedstrijd, was het enthousiasme van zijn gezicht te lezen. ,,Ja het ging wel aardig vandaag vandaag ja. Er zaten zeker een paar leuke acties tussen, denk ik.”

Toch moet de 22-jarige vleugelaanvaller, die afgelopen zomer overkwam van Ter Leede, snel daarna al kritisch op zichzelf zijn. ,, Het rendement moet wel echt omhoog. Ik had er nog een paar extra moeten maken. Dan wordt het op het laatst niet zo billen knijpen, maar dat is wel vaker dit seizoen het probleem bij ons. Daar moeten we echt een stap in maken.”

,,Soms is mijn voorzet er eerder dan dat zij voor de goal staan”

De problemen die de Sassenheimers voor het doel hebben, komen niet door er geen aanvoer komt vanaf de zijkanten. De bezetting voor de goal is vaak de boosdoener. Het aantal keer dat De Ridder afgelopen zondag zijn directe tegenstander zijn hielen liet zien, was niet op één hand te tellen. Op het moment dat hij de bal dan voorgaf, was er echter niet vaak iemand om de bal binnen te werken. ,,Ik ben wel vrij snel ja. Soms is het ook voor teamgenoten lastig bij te houden en is mijn voorzet er eerder dan dat zij voor de goal staan. Bij Ter Leede had ik daar ook al wel eens last van.”

Structureel
Het lage percentage verzilverde aanvallen is volgens De Ridder een probleem dat al langer speelt en kan gezien worden als de oorzaak voor de ietwat teleurstellende resultaten de afgelopen weken. ,,Het zat ons niet altijd mee, we hebben hier en daar zeker wat pech gehad. Maar we hadden het ons in een aantal wedstrijden zeker makkelijker kunnen maken, door het soms beter uit te spelen of gewoon te scoren. Als dat vaak gebeurt dan is dat toch meer een structureel probleem; het heeft ons in ieder geval een paar plaatsen gekost.”

Want dat Teylingen na de goede start van het seizoen nog moest gaan oppassen voor de onderste regionen in de Tweede Klasse en dat het duel met DOSR van afgelopen zondag daar cruciaal in was, had De Ridder nooit verwacht. ,,Ik had wel andere verwachtingen van dit seizoen inderdaad: dat we nog mee zouden doen om de bovenste plekken rond deze tijd. Dat is dit jaar dus jammer genoeg anders gelopen, maar dat is wel waar ik uiteindelijk heen wil”, toont de echte Sassenheimer zich ambitieus.

Trainen
Want ook al deed De Ridder afgelopen zomer een stap ‘terug’, dat betekende niet dat hij het rustiger aan wilde gaan doen. Integendeel zelfs. ,,Ik heb het super naar mijn zin. De groep is hartstikke leuke en in het begin dacht ik inderdaad dat een keertje minder trainen ook wel lekker zou zijn, maar nu heb ik wel alweer van: een keertje extra zou ook goed zijn.”

Volgend seizoen moet het streven voor de Teylingers dan ook anders zijn volgens de rappe buitenspeler. Handhaving alleen is niet meer voldoende. ,,Natuurlijk zijn we blij als we ons dit seizoen veilig hebben gespeeld. Maar voor de komende jaren wil ik wel proberen om iets om te bouwen bij Teylingen. Daarin krijgen we volgend seizoen weer wat versterkingen.  Ik hoop dat we met een jonge groep wat neer kunnen gaan zetten. Ik kom hier niet om één seizoen te voetballen en dan weer ergens anders heen te gaan.”

Foto: Peer Compeer.

Lees ook: Column: Groter dan de club.


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen