Drie minuten voor tijd dacht Tim de Rijk nog een puntgave assist te hebben geleverd op de beslissende goal in het duel tussen GVVV en VVSB. Zijn bal op Guido Pauw had het voorafje kunnen zijn van de derde Noordwijkerhoutse goal. De Amsterdammer schoot in het vijfmetergebied alsnog hoog over. Vijf minuten later bleek GVVV wel dodelijk effectief en keerde de ploeg uit Veenendaal de wedstrijd alsnog totaal om: 3-2.

De Rijk bleef daarna vertwijfeld achter op het veld. ,,Twee persoonlijke fouten. Dat is zo zuur. Bij de 2-2 hadden we de bal langer in de hoek van het veld moeten houden, beetje tijdrekken. Maar we verliezen de bal en daar valt de gelijkmaker uit. Even later maken ze zelfs de 3-2 nadat wij weer de fout in zijn gegaan.”

VVSB kwam in de eerste helft snel op achterstand, maar wist dat ook redelijk rap te herstellen. Via twee snelle goals van buitenspeler Lulinho Martins gingen de Noordwijkerhouters met een 1-2 voorsprong de rust in. In de slotfase van het duel ging dus alles mis voor de nummer laatst van de Tweede Divisie.

,,Er zijn namelijk potten zat waarbij we, als we weer zo spelen, de punten wel gaan pakken.”

De middenvelder kon er een dag later nog steeds van gruwelen hoe dicht VVSB bij de overwinning was in Utrecht, maar hoe het toch weer met lege handen huiswaarts keerde. Maar waar er tot twee maanden geleden een bepaalde moedeloosheid zich meester wist te maken van de paars-gelen, was aan de teksten van De Rijk dat nu geenszins te merken.

Winterstop
,,Er zijn namelijk potten zat waarbij we, als we weer zo spelen, de punten wel gaan pakken. We stonden bij rust ook verdiend op een 1-2 voorsprong. In de tweede helft was GVVV wel beter en werden we gedwongen om alles tegen te houden. Maar tot de eindfase toe creëerden ze ook niet echt levensgrote kansen. Het was wel een wedstrijd waarop we verder konden bouwen.”

,,Onze selectie is goed genoeg voor de Tweede Divisie.”

Daarom heerst er in Noordwijkerhout nog steeds het geloof dat ‘alles goed komt’. Dat die laatste plek zo snel mogelijk tot het verleden gaat behoren. ,,We moeten in de drie potten voor de winterstop zoveel mogelijk punten nog pakken, zodat we nog met een enigszins goed gevoel de winterstop in kunnen. In het begin van het seizoen hebben we wel echt slechte wedstrijden gespeeld. Maar de laatste twee, drie potten waren prima. En onze selectie is goed genoeg voor de Tweede Divisie.”

Rol
Hoewel De Rijk nog niet vaak met dezelfde namen naast zich op het middenveld speelde dit seizoen vanwege blessures bij z’n teamgenoten, bevalt z’n rol als dynamische speler hem prima onder Eric Meijers. ,,De balans is goed. De manier waarop we nu bij GVVV hebben verloren is gewoon sneu, twee persoonlijke fouten in één duel mag gewoon niet. Dat moet er nog uit. Serieus, dan hoeven wij niet onderin te eindigen in de competitie.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Lange onderbreking ‘helpt’ Noordwijk aan zege: ,,Wij konden de puntjes op de i zetten”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 19 mrt.
Oefenduel
Katwijk2-5Jong ADO Den Haag
Za. 23 mrt.
Eemdijk14.30Quick Boys
FC Lisse14.30DVS'33 Ermelo
Ter Leede14.30SC Feyenoord
FC Rijnvogels14.30Swift
Soccer Boys14.30Valken '68
Kagia14.30HYS
Nieuwkoop14.30Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)15.00Zwammerdam
Katwijk15.30Rijnsburgse Boys
Achilles '2918.00Noordwijk
SJC18.00SteDoCo
Zo. 24 mrt.
Hillegom14.00Velsen
Foreholte14.00RVC'33
GDA14.00Teylingen
VCS14.30Warmunda