Drie minuten voor tijd dacht Tim de Rijk nog een puntgave assist te hebben geleverd op de beslissende goal in het duel tussen GVVV en VVSB. Zijn bal op Guido Pauw had het voorafje kunnen zijn van de derde Noordwijkerhoutse goal. De Amsterdammer schoot in het vijfmetergebied alsnog hoog over. Vijf minuten later bleek GVVV wel dodelijk effectief en keerde de ploeg uit Veenendaal de wedstrijd alsnog totaal om: 3-2.

De Rijk bleef daarna vertwijfeld achter op het veld. ,,Twee persoonlijke fouten. Dat is zo zuur. Bij de 2-2 hadden we de bal langer in de hoek van het veld moeten houden, beetje tijdrekken. Maar we verliezen de bal en daar valt de gelijkmaker uit. Even later maken ze zelfs de 3-2 nadat wij weer de fout in zijn gegaan.”

VVSB kwam in de eerste helft snel op achterstand, maar wist dat ook redelijk rap te herstellen. Via twee snelle goals van buitenspeler Lulinho Martins gingen de Noordwijkerhouters met een 1-2 voorsprong de rust in. In de slotfase van het duel ging dus alles mis voor de nummer laatst van de Tweede Divisie.

,,Er zijn namelijk potten zat waarbij we, als we weer zo spelen, de punten wel gaan pakken.”

De middenvelder kon er een dag later nog steeds van gruwelen hoe dicht VVSB bij de overwinning was in Utrecht, maar hoe het toch weer met lege handen huiswaarts keerde. Maar waar er tot twee maanden geleden een bepaalde moedeloosheid zich meester wist te maken van de paars-gelen, was aan de teksten van De Rijk dat nu geenszins te merken.

Winterstop
,,Er zijn namelijk potten zat waarbij we, als we weer zo spelen, de punten wel gaan pakken. We stonden bij rust ook verdiend op een 1-2 voorsprong. In de tweede helft was GVVV wel beter en werden we gedwongen om alles tegen te houden. Maar tot de eindfase toe creëerden ze ook niet echt levensgrote kansen. Het was wel een wedstrijd waarop we verder konden bouwen.”

,,Onze selectie is goed genoeg voor de Tweede Divisie.”

Daarom heerst er in Noordwijkerhout nog steeds het geloof dat ‘alles goed komt’. Dat die laatste plek zo snel mogelijk tot het verleden gaat behoren. ,,We moeten in de drie potten voor de winterstop zoveel mogelijk punten nog pakken, zodat we nog met een enigszins goed gevoel de winterstop in kunnen. In het begin van het seizoen hebben we wel echt slechte wedstrijden gespeeld. Maar de laatste twee, drie potten waren prima. En onze selectie is goed genoeg voor de Tweede Divisie.”