Als vrijwel alles bij een ploeg als VVSB bij het oude blijft, gaan journalisten vaak zoeken naar dat ene nieuwswaardige feitje in het elftal. Bij VVSB is dat, naast nieuwkomer Tommy Bekooij, verdediger Tim de Rijk.

Vorige zomer overgekomen van Alphense Boys, was hij afgelopen seizoen een tijd de vervanger van de geblesseerde Jelmer Vijlbrief en speelde hij ook soms rechtsback bij absentie van Peet van der Slot. Nu neemt De Rijk al twee duels de plek in van de gekwetste centrumverdediger Stefan Kraaijvanger in het hart van de paarsgele-defensie. Dat doet hij zo goed dat de bijna herstelde Kraaijvanger moet vrezen voor zijn basisplaats. Zowel tegen HSC’21 (2-0) als zondag tegen OJC Rosmalen (0-1) straalde De Rijk rust en vertrouwen uit.

Terwijl zijn ploeg worstelt met het zoeken naar een opening in de stugge defensie van de Brabanders kweekt De Rijk zich goed van zijn taak. Vaak zit hij er slim tussen, of schuift hij op het goede moment in. Behoudens een  foutje voor rust speelt hij een vrijwel foutloze wedstrijd. ,,Toch mogen die slippertjes niet. Vorige week had ik ook zo’n momentje”, aldus de kritische verdediger. ,,Verder ging het wel aardig.”

Teleurstelling
Op een bankje in de brandende zon zocht De Rijk een plekje om zijn teleurstelling van de 1-0 nederlaag te verwerken. ,,We konden ze niet kapot spelen. Dat was teleurstellend. De omstandigheden waren er ook niet echt naar met die warmte, maar dan nog moeten we meer brengen. We hebben te weinig gecreëerd.”

Ondanks de nederlaag hoopt de 23-jarige linkspoot zondag thuis tegen Koninklijke HFC weer te mogen opdraven. ,,Ik hoop dat ik nu mijn kans krijg en grijp. Stefan (Kraaijvanger) is weer fit. Hij heeft twee keer met het tweede meegedaan, dus die zou zondag weer kunnen spelen. Het is aan de trainer nu.”

Heeft de Leimuidenaar al iets in zijn hoofd mocht blijken dat er in de rangorde niet veel veranderd het komende seizoen? ,,Nog niet. Ik heb vorig seizoen best veel gespeeld en dat zal dit seizoen ook wel gebeuren. Maar ik wil natuurlijk een vaste plek veroveren. Op links heb ik Jelmer voor me, dus ik denk dat ik voorlopig links centraal de beste kans maak. Maar m’n voorkeur heeft de linksbackpositie. Je hebt dan meer ruimte om op te komen en dat is iets wat ik graag doe. Maar vroeger bij ADO Den Haag heb ik onder Wilfred van Leeuwen ook wel centraal gespeeld, dus hij wist dat ik daar ook kon spelen. Ik doe m’n best en dan zie ik wel of dat genoeg is”, besluit hij.

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 27 aug.
Oefenduels
Valken '6820.00Teylingen
Hoofddorp 20.15Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.) 20.00Overbos
Za. 31 aug.
Noordwijk 14.30Koninklijke HFC
GVVV14.30Rijnsburgse Boys
FC Lisse 14.30Harkemase Boys
Barendrecht 14.30Ter Leede
AZSV 14.30FC Rijnvogels
Katwijk 15.30ASWH
Jong Sparta 15.30Quick Boys
VVSB 18.00DOVO
Districtsbeker
Teylingen 15.00Forum Sport
SJC (zat.) 16.00VVSB (zat.)
VUC17.00Valken'68
Kagia 17.00Hillegom
DSOV 17.00Van Nispen (zat.)
Foreholte 17.00UVS
Zo. 1 sep.
Alcides 14.00SJC
Oefenduels
Van Nispen (zon.14.00HBS 2