width=

Met het ‘Cees de Roo’ schallend uit de kleedkamers en een klinkende 1-6 overwinning bij Uno Animo, zou je geen kritische noot meer verwachten uit een VVSB-mond. Schijn bedriegt. De Noordwijkerhouters wonnen in Loon op Zand van de tweedeklasser en voetbalden zich op die manier de KNVB-beker in. Maar Tim de Rijk was allerminst tevreden. ,,Voor zaterdag, als de competitie begint, moet het beter.”

Misschien zeggen zijn woorden wel iets over de groei die VVSB de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Waar plaatsing voor de KNVB-beker tot vijf jaar geleden als een schitterend cadeau werd omschreven is de club sinds de invoering van de voetbalpiramide doorgegroeid tot vaste klant in ‘de grote beker’.

Sterker nog, met drie deelnames op een rij waarbij de club de laatste zestien heeft gehaald, is het de succesvolste amateurclub in de beker in de afgelopen jaren. Dat het voor de spelers niet meer is dan een mooie statistiek, bleek wel uit de kritische noot van De Rijk.

,,Krijg je IJsselmeervogels of Katwijk tegenover je, dan weet je wat je kan verwachten. De spelers van Jong Vitesse ken ik niet.”

,,We speelden tegen Uno Animo gewoon slordig. Het moet absoluut nog zuiverder en geconcentreerder.” De wedstrijd in Noord-Brabant kende wel een ideaal scenario voor de Noordwijkerhouters. Binnen twintig minuten stonden de bezoekers met 0-2 voor na goals van De Rijk zelf en nieuwkomer Patrick Batist. Die laatstgenoemde poeierde van een meter of 25 de tweede Noordwijkerhoutse goal tegen de touwen.

Openingsgoal
Daarmee kreeg VVSB de gewenste snelle voorsprong. ,,Alleen hebben we daar niet persé op gehamerd. We wisten als spelers zelf ook wel dat een snelle openingsgoal wenselijk was. Als een trainer daar nog eens de nadruk op had gelegd, waren we we misschien vervallen in snelle schoten op doel. Nu hebben we gewoon netjes de kansen uitgespeeld.”

Juist na die vlugge openingstreffers sloop er slordigheid in het spel. Na een foute terugspeelbal van De Rijk maakte Rick van Loon de aansluitingstreffer voor Uno Animo. ,,Gelukkig kwamen we vlak voor rust op 1-3, zodat het verschil toch weer twee was.” VVSB liep in helft twee uit tot 1-6 en zag daarbij elke keer een andere naam op het scoreformulier komen.

Jong Vitesse
,,Ik weet niet of dat wat zegt over de breedte van onze selectie, maar wat mij betreft is het een positief feit. Iedereen kan een goal maken. We zijn er vergeleken vorig jaar niet slechter op geworden. Het is altijd afwachten hoe nieuwe spelers zich inpassen in de selectie, maar met deze ploeg kunnen we goed voor de dag komen in de Tweede Divisie.”

,,Katwijk dan maar weer doen?”

De Rijk loopt daarbij alvast vooruit op komende zaterdag. Dan start VVSB de competitie met een thuiswedstrijd tegen Jong Vitesse. ,,Het is altijd lastig om zo’n ploeg in te schatten. Krijg je IJsselmeervogels of Katwijk tegenover je, dan weet je wat je kan verwachten. De spelers van Jong Vitesse ken ik niet.”

Twitter
Als die wedstrijd zaterdag is afgesloten kan De Rijk zich achter de televisie nestelen voor de loting van de eerste ronde van de KNVB-beker. ,,Katwijk dan maar weer doen?”, lacht de middenvelder. De afgelopen twee jaar werden VVSB en Katwijk aan elkaar gekoppeld in de beker.

,,Het lijkt me ook wel een keer leuk om Ajax, Feyenoord of PSV te loten. Al mogen die ook best een paar rondjes later komen. Ik ga er zaterdag niet speciaal voor zitten. Ik lees het wel op Twitter.”

Archieffoto: Tino Stulen

Lees ook: ‘Oersaaie bekerderby kan geen moment boeien’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 2-2FC Lisse
Ter Leede 4-3VVOG
SC Feyenoord 3-0FC Rijnvogels
SVC'083-2Kagia
Valken'68 3-1DoCoS
VVSB (zat.) 1-1Be Fair
Roodenburg 0-4Warmunda
IJsselmeervogels 4-2Noordwijk
Quick Boys 1-1Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 1-0TEC
Sparta Nijkerk 3-1VVSB
Van Nispen (zat.) 1-2Westlandia
Koninklijke HFC 1-1Katwijk
SV Hillegom 5-1Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)