Zes gespeeld, drie gewonnen en drie verloren: FC Lisse heeft de smaak nog niet te pakken in de Derde Divisie. De ploeg van Robbert de Ruiter degradeerde afgelopen seizoen uit de Tweede Divisie, maar volgens De Ruiter biedt dat geen zekerheid om deelname aan de kampioenschapsrace. ,,Het linkerrijtje van de Derde Divisie doet niet onder voor het rechterrijtje van de Tweede Divisie”, zegt hij. 

Dat er een verandering heeft plaatsgevonden op Ter Specke is wel duidelijk. Na het vertrek van onder andere Robert van Boxel en Roel de Goede ging de gemiddelde leeftijd bij de Lissers flink omlaag. De club had er afgelopen zomer voor kunnen kiezen om jongens van hetzelfde kaliber aan te trekken, maar het koos voor een andere weg.

Andere weg
Jonge spelers als Milton Klooster (21 jaar), Oussama Siali (22 jaar) en Bryan Illiohan (18 jaar) maakten de overstap naar Lisse. Daarmee werd gelijk de toon gezet. De Ruiter krijgt van de clubleiding de gelegenheid om te gaan bouwen aan een elftal. Tel bij deze drie talenten ook nog eens de al langer bij FC Lisse spelende Luca Tarani, Rowdy van der Putten, Bert Koomen en Kevin van der Zwet op. Dan kan je de best de conclusie trekken: deze selectie zit boordevol talent.

,,Ik zal je een voorbeeld geven: als Kay Tejan van Quick Boys vier van de vijf wedstrijden belangrijk is met assists en doelpunten, dan ben je van grote klasse op dit niveau”

,,We hebben er nu zes gespeeld en hebben er drie gewonnen en drie verloren”, somde De Ruiter na afloop van de verloren derby tegen Quick Boys (3-0) op. ,,Als dat aan het einde van de rit ons gemiddelde is, dus dat we de ene helft van de wedstrijden winnen en de andere helft winnen, dan zou dat zomaar de balans van dit elftal kunnen beschrijven.”

Kay Tejan als voorbeeld
,,Ik zal je een voorbeeld geven: als Kay Tejan van Quick Boys vier van de vijf wedstrijden belangrijk is met assists en doelpunten, dan ben je van grote klasse op dit niveau. Wij hebben heel veel talent, maar onze buitenspelers kunnen het de ene week op hun heupen hebben en de andere week geen man voorbij komen. Dat maakt mij niet uit, want het hoort bij de leeftijd.”

,,We hebben nog een lange weg te gaan”

De Ruiter koos de afgelopen twee seizoenen voor degelijkheid. Zijn elftal blonk uit in de linies bij elkaar houden en probeerde de fouten van tegenstanders af te straffen. Vorig seizoen koos de hoofdtrainer zelfs een aantal keer voor een 5-3-2-systeem om dat nog eens te bevestigen. Dit seizoen is alles anders. Lisse speelt vanaf de eerste dag in de voorbereiding 4-3-3.

Zeer grijs
Tijdens de derby tegen Quick Boys hoopten de bezoekers met een resultaat te vertrekken uit Katwijk. Echter ging de ploeg met lege handen de bus in. Het kenmerkt nog maar eens de wisselvallige grafiek van de Lissers. ,,Als het goed is hebben de jongens een slechte nacht en gaan ze hierover nadenken, want dit mag ons niet te vaak overkomen op dit niveau. Ze moeten hiervan leren en die tijd krijgen ze. Jonge jongens moeten leergeld betalen.”

,,Ik snap heel goed dat sommige mensen binnen de club mee willen spelen om de prijzen, maar dan moeten de spelers wel constant presteren. Tegen De Dijk kwamen we bijvoorbeeld goed voor de dag, maar tegen Quick Boys kregen we weerstand en lukte het ons niet. Voorlopig zijn we nog zeer grijs en we hebben nog een lange weg te gaan.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Van Nieuwkoop (31) nog totaal niet bezig met houdbaarheidsdatum’ 
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen14.00Hillegom
Teylingen14.00HVV
Foreholte14.00ONA