Voetbalwedstrijden lenen zich vaak voor uiteenlopende analyses, afhankelijk van de kleur van de gedragen bril en het eigen perspectief. Na afloop van FC Lisse – Katwijk (0-1) waren coaches Robbert de Ruiter en Dick Schreuder het erover eens dat het geen hoogstaande derby was geweest. Ze verschilden echter van mening of Katwijk de zege ook echt toekwam.  

,,Het was niet groots, matig eigenlijk”, vertelde De Ruiter. ,,Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Ik vind dat Katwijk teveel heeft gekregen.”

Geconfronteerd met die woorden schudde Schreuder het hoofd. ,,Ik sta daar anders in. Als er een team is die echt wil voetballen, opbouwen en aanvallen, dan verdient die te winnen. Wij hadden het ons makkelijker kunnen maken door aanvallen beter uit te spelen. Maar dat deden we niet. Dan oogt het optisch gevaarlijk bij de tegenstander, en dat was het ook wel, maar dat gebeurde alleen door lange ballen. Ik vind dat onze verdedigers het goed hebben gedaan.”

Dat kon niet worden gezegd van zijn aanvallers. ,,De Loor, Sanchez, Plat en Mengerink waren niet goed genoeg”, stelt Schreuder. ,,Niet alleen aan de bal, maar ook in hun keuzes. Hoe dat kwam? Weet ik veel. Misschien omdat het grasveld zwaar te bespelen was. Jongens als De Loor en Plat zijn ‘mooiweervoetballers’. Maar nu hebben ze moeten bikkelen. Dat is goed voor ze.”

k1_2015-11-28_136_std

Het geheel overziend mocht Katwijk niet bepaald klagen met de uitslag. FC Lisse stichtte namelijk meer gevaar en Atam Koroglu had het drukker dan collega Mark de Vries. FC Lisse verwierf zich de afgelopen weken een status van comeback kid, na wonderbaarlijke terugkomsten tegen Barendrecht (3-2 winst) en Kozakken Boys (3-3).

,,Bij die laatste corner, toen Mark de Vries meeging, gingen we eigenlijk al staan”, grijnsde De Ruiter. ,,Je zou bijna zeggen, dat als die was gevallen, het een vanzelfsprekendheid was geworden.”  Hoewel een resultaat uitbleef, ziet De Ruiter FC Lisse aan de betere hand raken. ,,Ik vind dat we beter, fitter en saamhoriger worden. Vandaag hadden we tegen een ploeg die absoluut top zeven gaat spelen niet hoeven te verliezen.”

Schreuder had vooraf een moeilijke wedstrijd al ingecalculeerd. ,,Als je aanvoerder (Robbert Susan, red.) zegt in vijf jaar nog niet te hebben gewonnen bij Lisse, dan reken je op een zware pot. Lisse heeft het ook bewezen de laatste weken. Met die zege bij Barendrecht en de 3-3 tegen Kozakken Boys. Daarom denk ik dat wij goede zaken hebben gedaan.”

Lees hier het wedstrijdverslag van FC Lisse – Katwijk met daarin veel aandacht voor Atam Koroglu.

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Aad de Winter


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)