Met nog zeven duels te gaan, hangt het degradatiespook stiekem nog boven Ter Specke. Na zes nederlagen in zeven duels zullen er de komende weken enkele zeges moeten volgen wil FC Lisse ook volgend seizoen in de Tweede Divisie uitkomen. Te beginnen met het duel tegen directe concurrent AFC.

,,We staan nog altijd boven de streep”, is coach Robbert de Ruiter zoals altijd positief ingesteld. ,,Maar zaterdag wordt wel een cruciaal potje, ja. Dat kan ons een enorme boost geven. Dan zetten we AFC ook weer even weg.”

Niveau
De Amsterdammers hebben een achterstand van twee punten en staan op plek vijftien, twee plekken onder Lisse. Precies ook de stek die waardoor je als team veroordeeld wordt tot het spelen van p/d-duels. ,,Ik heb altijd gezegd: als wij er vier onder ons houden, hebben we het heel goed gedaan. En bij twee goed. Niemand wil die nacompetitie in. Zeker wij niet in onze huidige staat van fysieke gesteldheid. Al hebben we er genoeg ervaring mee.”

,,Wij moeten het doen met jongens die met het hart spelen. Daar kun je ook ver mee komen.”

Want de fysieke problemen zijn er nog altijd in Lisse. De Ruiter, zelf terug van een bizarre schorsing van vier duels na een rode kaart, kan al maanden niet beschikken over veel basisspelers. Ook tegen AFC ontbreken er weer genoeg. Het meespelen van Rowdy van der Putten is bijvoorbeeld nog een twijfelgeval.

,,Dat is natuurlijk wel een van de redenen waarom we de laatste weken bijna alles verliezen. Ik moet een beroep doen op A-junioren en jongens uit het tweede. Die kunnen eigenlijk dit niveau nog niet aan of misschien wel nooit. Andere ploegen, waaronder AFC, halen juist versterkingen in de winterstop.”

Eerder dit seizoen won FC Lisse thuis met 2-0 van AFC

Die reeks van louter verliespartijen kwam wel tot stand tegen ploegen die in de bovenste helft van de ranglijst bivakkeren. Wat dat betreft geeft het hoop dat er nu ontmoetingen komen met tegenstanders van meer gelijk niveau. Al ziet De Ruiter dat niet helemaal zo.

Buidel
,,Ik heb De Treffers zien spelen tegen VVSB. Die hebben een heel goede ploeg. AFC heeft zich versterkt met Raily Ignacio. TEC heeft ook weer een greep gedaan in de buidel tijdens de winterstop. Ze noemen het wel amateurvoetbal, maar de ploegen met de meeste centjes kopen gewoon extra kwaliteit als de nood aan de man is. Dat is profvoetbal.”

,,Wij moeten het doen met jongens die met het hart spelen. Daar kun je ook ver mee komen. Zeker verdedigend is het nog wel oké, maar aanvallend is het op dit moment mager bezet.”

,,Alles bij elkaar dit seizoen hebben we veel tikjes gehad. Het zou knap zijn als we dat tot een goed einde brengen.”

Het verrast De Ruiter niet dat zijn ploeg het moeilijk heeft dit seizoen. Juist om bovengenoemde redenen. ,,Mensen zeggen wel; je verliest ongelukkig van Katwijk en van die en die, maar na zes keer is het geen ongeluk meer. Daarom staan we ook waar we staan. Dat geeft helemaal niks. We hebben zes punten bonuspunten gepakt tegen GVVV en Kozakken Boys. Die houden ons nu op de been.”

Op de bank
Vanwege het Bloemencorso in de Bollenstreek ziet de voorbereiding er zaterdag iets anders uit dan normaal. ,,We verzamelen bij een restaurant en daar doe ik m’n bespreking. Dan zetten we koers naar Amsterdam. Ik mag eindelijk ook weer zelf op de bank zitten. Ik wil het er niet te veel meer over hebben, maar alles bij elkaar dit seizoen hebben we veel tikjes gehad. Het zou knap zijn als we dat tot een goed einde brengen.”

Foto’s: Hubert Habers

Lees ook: ‘Monteny geeft niet op: ,,Heb de gym nu genoeg gezien”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Za. 7 dec.
Excelsior'31 14.30FC Lisse
Ter Leede 14.30VVOG
SC Feyenoord 14.30FC Rijnvogels
SVC'0814.30Kagia
Valken'68 14.30DoCoS
VVSB (zat.) 14.30Be Fair
Roodenburg 14.30Warmunda
IJsselmeervogels 15.00Noordwijk
Quick Boys 15.00Excelsior Maassluis
Rijnsburgse Boys 15.00TEC
Sparta Nijkerk 15.00VVSB
Van Nispen (zat.) 15.00Westlandia
Koninklijke HFC 15.30Katwijk
SV Hillegom 18.00Teylingen
Zo. 8 dec.
SJC14.00RKAVV
Foreholte14.00Concordia
Zwanenburg 14.00Van Nispen (zon.)