Met een chagrijnig gezicht sprak FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter na afloop van de derby FC Lisse – Quick Boys (1-2) het journaille toe. Lang leek de oefenmeester met zijn ploeg een resultaat te halen tegen de Katwijkers, maar in de ‘dying seconds’ sloeg de nummer twee van de Derde Divisie alsnog toe. Weg resultaat en weg helpende hand richting de oude club van De Ruiter: Noordwijk. De koploper van de competitie is in een hevige strijd met de ploeg uit Katwijk om het kampioenschap te veroveren. Toch denkt de trainer van Lisse dat zijn oude club ‘gewoon’ de titel pakt. 

En dat is niet op basis van onderbuikgevoelens. Het is op basis van wat de Woerdenaar met zijn eigen ogen zaterdag zag. ,,Quick Boys is alleen Tejan en af en toe wat opportune”, zei hij over de blauw-witten. Natuurlijk zal er enig sentiment bij De Ruiter leven. Tussen 2009 en 2014 stond hij als eindverantwoordelijke voor de groep op Sportpark Duinwetering.

,,Ik vind dat zij een hele moeizame indruk maken. Daarnaast hebben ze geluk gehad tegen Noordwijk.”

,,Dit resultaat is allereerst heel jammer voor onszelf. Daarnaast ook voor mijn oude club Noordwijk. Vooraf heb ik vanaf die kant ook wel wat appjes gekregen, maar na de wedstrijd heb ik niet meer gekeken. Overigens denk ik niet dat deze overwinning doorslaggevend gaat zijn voor Quick Boys. Noordwijk gaat het namelijk niet meer weggeven. Dat geloof ik niet. Ik geloof ook niet dat Quick Boys alles gaat winnen.”

Geslepen vos
Die laatste woorden riep de ervaren trainer ook al voor de camera’s van Omroep West. Als een getergde en geslepen vos transformeerde de kalme hoofdtrainer weer even in provocateur. De confrontatie opzoekend. Dat is niet gek, want ook in zijn tijd als trainer bij de rood-witten zocht De Ruiter wel eens via de media de confrontatie op met het Katwijkse kamp. Met als kookpunt mei 2011. Toen pakte de trainer met ‘zijn’ Noordwijk de titel op het eigen sportpark in een beslissingswedstrijd tegen nota bene Quick Boys.

,,Ik vind dat zij een hele moeizame indruk maken. Daarnaast hebben ze geluk gehad tegen Noordwijk. Het kan voor hen niet altijd goed blijven gaan. Ik vind ze kwetsbaar achterin en zijn ze verdedigend ingesteld op het middenveld. Het is dat wij ze niet pijn hebben weten te doen. Het kwam er gewoon niet lekker uit.”

Uiteindelijk was het de trainer van de Lissers die alsnog met lege handen stond na een 97 minuten lange strijd. Toch denkt de trainer de bezoekers van geluk mochten spreken dat ze überhaupt nog tot scoren kwamen en dat had niets met tactiek te maken. ,,Scheidsrechter Frank de Winter haalde er zes tot zeven minuten bij. Ik heb geen idee waar hij die vandaan haalde. Er werd zes keer gewisseld en die duurden allemaal een halve minuut. Dat is drie minuten. Daarnaast hebben er niet al te lang spelers op de grond gelegen. Misschien dat hij na die late goal besloot om wat tijd bij te trekken? Ik vond het onnodig.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook:Geduld is het sleutelwoord voor Lensen
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 25 mei
Quick Boys3-1ONS Sneek
Noordwijk4-0Eemdijk
SteDoCo2-5FC Lisse
ASWH3-1SJC
Ter Leede2-0FC 's-Gravenzande
RKAV Volendam3-5FC Rijnvogels
Valken '684-3SVC '08
Van Nispen (zat.)1-2Lugdunum
VVSB (zat.)3-1Be Fair
VVC FC1-1Kagia
Koninklijke HFC4-0Katwijk
GVVV6-5Rijnsburgse Boys
VVSB6-2FC Lienden
Zo. 26 mei
FC Boshuizen1-2Hillegom
Teylingen2-1HVV
Foreholte1-1ONA