Robbert de Ruiter mist zaterdag de topper tegen ASWH. De trainer van Lisse ontving naar aanleiding van zijn rode kaart tegen IJsselmeervogels (2-0) een schikkingsvoorstel van een wedstrijd en heeft schoorvoetend besloten die te accepteren. ,,Mensen die in het verleden in beroep zijn gegaan, kregen vaak een hogere schorsing. Ik wil niet de kans lopen dat ik twee wedstrijden aan mijn broek krijg.”

De Ruiter wilde aanvankelijk wél in beroep gaan, maar heeft daar na overleg toch van afgezien. ,,Kijk, ik ben een groentje op dit gebied. Het is mijn eerste rode kaart ooit als trainer. Ik heb vandaag ook Pieter Vink even gesproken en die zei dat ik waarschijnlijk kansloos ben. Uiteindelijk, ook na overleg met Lisse, zie ik er vanaf. Misschien dat ik nog wel een opmerking plaats dat ik het er eigenlijk totaal niet mee eens ben, en dat ik de bewoordingen die in de brief staan helemaal niet gebruikt heb.”

‘Oor aangenaaid’
Aanleiding was de gele kaart die doelman Brian van der Werff na de 2-0 van Rik Vermeulen op advies van de grensrechter ontving vanwege te uitbundig juichen. De Ruiter sprak vervolgens zijn ongenoegen uit en stelde dat zijn keeper ‘een oor was aangenaaid’. Bovendien nam hij het woord kinderachtig in de mond. ,,Dat heb ik inderdaad gezegd”, stelt De Ruiter. ,,Maar het andere waarvan ik beschuldig word, een scheldwoord in mijn ogen, zeker niet.”

Uiteindelijk heeft De Ruiter besloten tot berusting. ,,Het is ook weer een leermoment voor mij. In het heetst van de strijd zijn er waarschijnlijk veel dingen geroepen, ook in andere bewoordingen, door mensen die achter mij stonden, uit de dug-out of vanaf de tribune. Ik heb dat zelf overigens niet meegekregen. Uiteindelijk wordt er één iemand uitgepikt. Ze hadden mij nooit gepakt als ik helemaal niets had gezegd. Laat ik voortaan maar de wijste zijn, alles slikken en niks meer zeggen.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)