Het was genieten geblazen gisteravond op sportpark Ter Specke in de eerste kwalificatieronde van de KNVB-beker tussen FC Lisse en De Dijk. De thuisploeg kon geen goed vervolg geven aan de fraaie zege op Quick Boys van afgelopen zaterdag. De ploeg uit Amsterdam van trainer Jochem Twisker trok uiteindelijk aan het langste eind en won met 1-3 onder toeziend oog van mister Feyenoord Rinus Israel.

Op de bank bij FC Lisse zaten vaste waarden als Rik Vermeulen, Robert van Boxel, Thierry Monteny, Roel de Goede en Brian van der Werff. In het doel stond reservekeeper Tim Orlowski. In de eerste helft nam De Dijk een 0-1 voorsprong door Ahahaoui wat tevens de ruststand was. Bij De Dijk spelen o.a Maarten Woudenberg en Harry Zwarthoed, die twee seizoenen geleden nog bij Ouick Boys actief waren. Ook oud-speler van Rijnsburgse Boys, Kevin Westmaas, speelt bij De Dijk dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Derde Divisie. De ploeg van Twisker oogde zeer fit.

Zowel de eerste als tweede helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Dat De Dijk een licht veldoverwicht had, deerde Lisse niet. Voor beide ploegen waren er mogelijkheden om tot scoren te komen, maar het bleef bij de ene treffer van Ahahaoui tot de rust. Voor de toeschouwers was het duel aantrekkelijk om te zien. Hoogstandjes, een hoog tempo, en goed keeperswerk aan beide zijden maakten de wedstrijd zeer interessant. De ploeg van Twisker is een geoliede machine en dat bleek goed uit de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Na een dubbele wissel werd het verschil gemaakt. FC Lisse was na de gelijkmaker van Koen Fokkema na een sublieme steekpass van Martin van Eeuwijk gretig op zoek gegaan naar de 2-1. De ploeg had alleen domme pech dat een formidabele inzet van Steven Olsthoorn uitstekend werd gepareerd door goalie Veenboer die zo zijn ploeg op de been hield.

FCLisse-DeDijk (2)

Niels Buijs en een speler van De Dijk in een duel

En toen was er weer de voetbalwet die anders besliste. Wie anders dan goaltjesdief Dennis Kaars zette De Dijk op het goede spoor, tien minuten voor tijd: 1-2. Vijf minuten later schoot El Gourari via een penalty de 1-3 binnen en was het gespeeld op Ter Specke. Kaars: ,,Ja, je moet weleens geduld hebben op dat ene moment. Ik heb een lekker potje gevoetbald tegen een goede tegenstander. Mooi dat we door zijn, maar nu moeten we naar Sneek. Niet echt naast de deur, maar het is niet anders.” Na afloop kreeg Twisker alle lof over zijn team. De oefenmeester was kort in zijn commentaar. ,,Dat kan ook niet anders met zo’n groep spelers die ik ter beschikking heb.”

FC Lisse-coach Robbert De Ruiter had genoten van beide teams. ,,Ja, geweldig wat ik gezien heb van mijn team en de tegenstander. Natuurlijk had ik liever doorgegaan, maar we hebben verloren van een hele goede tegenstander.”

Bizar
Aanvoerder Tom Zoontjes baalde van het verlies. ,,Het is jammer dat we niet doorgaan. Wij kwamen goed op 1-1 na een mooie goal van Fokkema. Wij zaten toen in een fase waarop wij recht hadden op een voorsprong. Dat het doelpunt niet viel, was eigenlijk een wonder, vooral de bal van Olsthoorn was bizar dat die keeper hem nog pakte. De tegengoal viel eigenlijk onverwachts voor ons. We waren redelijk aan elkaar gewaagd. Zij hebben jongens voorin die uit de duels kunnen blijven en tussendoor kunnen bewegen. Dat maakt het als verdediger dat je soms minder grip krijgt. We loten De Dijk en dat is dan niet de makkelijkste tegenstander die we vandaag tegen ons hadden.”

,,We kunnen ons nu volledig op de competitie gaan richten, zaterdag wacht Jong Volendam. Ik ben benieuwd wat dat gaat brengen. Ik hoorde dat Volendam een goede  voorbereiding heeft gedraaid. Ik verwacht een moeilijke wedstrijd. Je speelt in een groot stadion waar niet veel mensen zullen zijn. Dat lijkt me heel vreemd.”

FC Lisse-De Dijk 1-3 (0-1). 36 0-1 Ahahaoui. 57. 1-1 Fokkema. 80. Kaars 1-2. 85. El Gourari 1-3 (pen).

FC Lisse: Orlowski, Buijs, Zoontjes, Rauws, Dompig (60. Monteny), Olsthoorn, Valk, Rifai, Onal (70. Vermeulen) Van Eeuwijk, Fokkema.

Foto’s: Hubert Habers