Afgelopen zondag verscheen op de FC Lisse-website opeens het bericht dat de club en Geraldo Alberto Antonio per direct uit elkaar gingen. Opvallend, omdat de aanvaller een aantal weken daarvoor nog in een interview met VIDB had gezegd vol voor zijn kansen te willen gaan bij FC Lisse. Na een paar maanden is er dus al een einde gekomen aan het huwelijk. 

,,Er was al het een en ander gebeurd voordat ik kwam”, zegt Robbert de Ruiter. De Lisse-trainer nam na een paar duels het roer over van Arjan van der Laan, die Antonio min of meer naar Ter Specke haalde. ,,De situatie wrikte en dan houdt het een keer op. Er was een bepaald verwachtingspatroon en daar heeft hij niet aan kunnen voldoen. Dat geldt voor beide partijen. En dan wordt het lastig. Als iemand geblesseerd is geweest, moet hij van mij eerst een wedstrijd in het tweede meedoen. Maar als dat nooit met die jongen is gecommuniceerd, valt dat rauw op je dak. Dan wordt het alleen nog maar moeilijker. Hij is geblesseerd en ziek geweest, dat heeft ook niet geholpen. Ik heb hem nog een keer een basisplaats gegeven en ook nog een tweede keer, maar toen kwam die te laat en stond hij wissel.”

Antonio rept zelf met geen woord over voorgevallen zaken. De reden voor z’n vertrek ligt ook totaal niet aan FC Lisse, benadrukt hij. ,,Ik heb besloten mij te richten op mijn sociale leven. Ik wil op zoek naar een baan. Ik heb een MBO-studie Economie en Handel gedaan en daar kan ik mee aan de slag. Ik weet nog niet precies wat ik wil doen, daarvoor neem ik nu rustig de tijd.”

Hij zegt desondanks een fijne tijd op Ter Specke te hebben gehad. ,,Lisse is een mooie club. Ik had met m’n teamgenoten ook wel een klik. Ik kende bijvoorbeeld Cerillio Cijntje en Oliver Rifai nog van vroeger uit de jeugd. Mede daarom ben ik ook voor Lisse gaan spelen en omdat ze mij de kans gaven. En dat zijn geen mediapraatjes. Ik ben ze gewoon dankbaar. We zijn ook goed uit elkaar gegaan.”

Sneu
De aanvaller wilde bij Lisse zich weer in de kijker spelen, na een leven vol omzwervingen bij BVO’s. De Ruiter: ,,Ik denk dat Geraldo ook moeite had met het amateurvoetbal. Dat is een hele omschakeling als je altijd betaald voetbal hebt gespeeld. Hij had hoge verwachtingen van zichzelf en wilde echt via de Topklasse weer omhoog. Daarom vind ik het sneu voor hem. Maar het valt niet mee. Ik heb dat meerdere jongens horen zeggen, maar er zijn er maar heel weinig die dan ook echt de stap kunnen maken. Je even in de kijker spelen is er niet zomaar bij. Uiteindelijk is het, denk ik, een samenloop van omstandigheden geweest.”

Antonio, geboren in Angola, stond lang te boek als een groot talent. Via Excelsior, ging hij naar Feyenoord om later nog voor Sparta, AZ en PSV uit te komen. Geen misselijk rijtje clubs. ,,Het doet daarom ook pijn”, zegt hij. ,,Ik ben m’n hele leven voetballer geweest en om dan te moeten stoppen is nooit leuk. Maar soms moet je een keuze maken in het leven. Misschien dat ik volgend seizoen weer ga voetballen. Ik weet het niet. Ik gun Lisse in ieder geval het beste en ik hoop dat ze genoeg punten halen om niet in de problemen te komen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)