Iedereen bij SV Hillegom had zich veel voorgesteld van het bezoek aan BMT. De uitkomst was uiteindelijk teleurstellend, want de Hillegommers verloren met 4-2. Toch toonde coach Bas Naber zich strijdbaar. ,,We hebben de slag verloren, maar de oorlog nog niet.”

Met gebogen hoofd liepen de spelers van SV Hillegom van het veld. Het was ook een vreemde gewaarwording voor ze: een wedstrijd verliezen. ,,Verliezen doet altijd pijn”, stelde Naber. ,,We zijn het ook niet meer gewend. De laatste keer was in maart tegen Teylingen. Het is jammer, want we hebben hard geknokt voor de koppositie. Die wil je dan behouden, en het liefst uitbouwen.”

,,Dit is maar een momentopname”, vervolgde Naber. ,,Het gaat erom dat je na 26 wedstrijden bovenaan staat. Zij komen ook nog naar ons. BMT is een goede ploeg, met veel voetballend vermogen, maar toch acht ik ons in staat van hun te kunnen winnen.”

Genieten
Volgens Naber kwamen de liefhebbers aan hun trekken in Den Haag. ,,Het was een prima wedstrijd voor het publiek. Twee ploegen die wilden voetballen en een scheidsrechter die een prima rol vertolkte.”

Toch gaf SV Hillegom de eerste helft niet thuis. ,,We toonden te weinig lef en initiatief”, bekende Naber. ,,Het was teveel vanuit de reactie, terwijl wij juist willen bepalen. Dat hoort bij ons spel. Hoe het kwam weet ik niet. Misschien omdat we op gras speelden en kunstgras zijn gewend. Het veld was door de regenval niet bepaald een lakentje. Wellicht dat de jongens daardoor te weinig vertrouwen hadden om zich aan te bieden.”

In de tweede helft begon SV Hillegom wel scherp. De ploeg nam vlot een 1-2 voorsprong. Jeroen Dedel was aangever bij de goals van Ruben Beentjes en Jim Pijpers. Vooral de treffer van laatstgenoemde mocht er zijn. Dedel stak met de bal aan zijn voet een groot gedeelte van het veld over en bediende Pijpers, die vervolgens vanaf 25 meter de doelman van BMT kansloos liet: 1-2.

Risico
De voorsprong verdween echter als sneeuw voor de zon. ,,De 2-2 viel te gemakkelijk. We gaven te weinig druk, waardoor die jongen mocht aanleggen. De 3-2 was een eigen doelpunt en de 4-2 viel in de slotfase. Toen lag alles open, omdat wij veel risico namen.”

Naber was met name over de vlotte gelijkmaker niet te spreken. De coach miste in die fase een over-mijn-lijk-mentaliteit bij zijn ploeg. ,,Dat zijn situaties waarin je moet herkennen dat je heel agressief in de duels moet zijn. Je weet dat zij na de 1-2 gaan aanzetten. Als we erin waren geslaagd om de voorsprong vijf minuten langer vast te houden, had het heel anders kunnen lopen. Dan waren zij weggezakt en was er veel ruimte voor ons gekomen. Wij hebben de spelers om daarvan te kunnen profiteren.”

Door de zege nam BMT de koppositie over van Hillegom, dat qua verliespunten de huidige nummer drie van de Tweede Klasse C is. Bovendien werden de Hillegommers tot op twee punten genaderd door Foreholte, dat volgende week te gast is op de Zanderij. ,,We moeten door”, aldus Naber. ,,Dit is hopelijk een incident. De focus gaat nu op Foreholte.”

Tekst: Gerben Oostdam

Foto: Dirk van de Reep


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)