Met de promotie van zijn club Ter Leede naar de Derde Divisie, kreeg Joey van den Berg het laatste zetje in z’n hoofd om toch bij zijn Sassenheimse club te blijven. De aanvaller van de kersverse kampioen had eerder in het jaar nog getekend bij SJC, maar twijfelde de afgelopen weken steeds meer of hij wel de juiste keuze had gemaakt. Na de titel van vorige week zaterdag hakte hij de knoop door: Van den Berg blijft waar hij is.

Daarmee liet hij SJC in grote teleurstelling achter. Met het aantrekken van Van den Berg had de Noordwijkse club het gewenste ‘Bollenstreekse gezicht’ in de punt van de aanval. De Noordwijkers schakelden na de berichtgeving van de Sassenheimse aanvaller overigens direct door, door Levy van Nispen van Olympia Haarlem aan te trekken.

,,Het was ontzettend moeilijk om SJC dit te moeten vertellen”, geeft Van den Berg toe. ,,Ik heb daar ook wel enorme moeite mee gehad. Het was niet even makkelijk het telefoontje oppakken en de boodschap doorgeven. Ik kon mij, toen ik het verteld had, de boosheid en de teleurstelling van SJC goed begrijpen. Alleen denk ik wel dat het goed is je eigen gevoel te volgen.”

Gebruik je de app? Klik dan hier

REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)