SVC’08 is in de Tweede Klasse één van de betere ploegen en dus wist Kagia van tevoren dat het een lastige middag zou worden. Zoals wel vaker dit seizoen zaten de Lisserbroekers goed in de wedstrijd en maakten ze het de tegenstander knap lastig. Maar opnieuw stond de ploeg van René Ras aan het eind van de rit met lege handen. Het elftal uit Wassenaar wist uiteindelijk in de slotfase het verschil te maken (3-2).

„Ik vind het vooral vervelend voor het trouwe publiek dat elke wedstrijd weer meegaat’’, leefde Jesper Imanse mee met de hondstrouwe supporters van Kagia. „Gelukkig staan ze er wel weer elke week. Daar ben ik blij mee.’’

Grensrechter
De Lisserbroekers begonnen niet heel goed aan de wedstrijd tegen SVC’08. De thuisploeg had wat meer balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het elftal uit Wassenaar nog niet. Langzaam maar zeker nam de ploeg van Ras het heft in handen en dat leidde uiteindelijk ook tot de eerste goal.

„Rens Lamboo gaf een goede steekpass op Tijs van der Schinkel. Ik sprintte zelf aan de rechterkant heel snel mijn man voorbij. Tijs gaf een mooie bal over de grond en ik kon hem binnentikken.’’

Daarna had Kagia verder uit kunnen lopen, maar het was de grensrechter van de tegenstander die daar hoogstpersoonlijk een stokje voor stak. Twee keer vlagde hij iemand in kansrijke positie af wegens buitenspel. Dat ten onrechte van iedereen die de ploeg van Ras een warm hart toedraagt.

,,We hebben het tot de tachtigste minuut volgehouden, maar daarna viel de 3-2 helaas alsnog.’’

Even later was het de grensrechter van Kagia die nu om een geldige reden de 1-1 afvlagde, maar ditmaal keurde de scheidsrechter de goal wel goed. „De scheids liet onze grens gewoon staan. Heel raar, maar je doet er helaas niks aan.’’

Nog voor de rust kwam SVC’08 op een 2-1 voorsprong na een mooie sologoal van de thuisploeg. In de tweede helft kregen beide ploegen kansen, maar had de thuisploeg de wedstrijd eigenlijk wel redelijk in handen. Via Tijs van der Schinkel kwamen de Lisserbroekers echter alsnog langszij.

„Dat was niet in verhouding tot het speelbeeld van de wedstrijd’’, merkte Imanse op. „Daarna was het van onze kant eigenlijk alleen nog maar tegenhouden. Zij pompten de bal er alleen maar in. We hebben het tot de tachtigste minuut volgehouden, maar daarna viel de 3-2 helaas alsnog.’’

Slotfase
Een doelpunt in de slotfase om de oren krijgen is Kagia inmiddels niet onbekend. Conditioneel is het volgens Imanse allemaal dik in orde, dus is het volgens hem lastig om te zeggen waar het nu precies aan ligt.

„We zijn dan gewoon niet scherp genoeg, denk ik. Het moet gewoon een paar keer achter elkaar goed gaan vallen voor ons. Al leverde de wedstrijd geen hele zure gevoelens op, want zij waren gewoon een tikkeltje beter. Ik kon wel leven met dit verlies. Hopelijk kunnen we tegen koploper DSO stunten, zodat we met een goed gevoel de winterstop in kunnen gaan.’’

Archieffoto: Saam de Mooij