Het was naar verluidt een bewogen week bij FC Lisse. Volgens de site ‘Voetbalprof.com’ was er onrust binnen de club over het functioneren van Robbert de Ruiter. De storm die over sportpark Ter Specke ging, waaide over en zaterdag werd er ‘gewoon’ weer gevoetbald. Dat deden de Lissers voor het laatst dit seizoen in Hoornaar op bezoek bij SteDoCo. Met een 2-5 overwinning werd een streep onder het vreemde seizoen van de club gezet in de Derde Divisie. ,,Deze wedstrijd tekent een beetje het seizoen”, zei Rowdy van der Putten.

Met drie doelpunten was Van der Putten de grote man bij Lisse. De aanvaller annex middenvelder zag dat hij en zijn team een relatief eenvoudig middagje hadden bij SteDoCo. ,,De eerste 35 minuten waren prima. Voor de rust waren we het even kwijt en na de rust kwamen zij al gauw met tien man te staan. Daarna werd het voor ons wel redelijk eenvoudig.”

Door zijn hattrick eindigt de oud-speler van Cambuur Leeuwarden op zestien goals. Met dat aantal is de Lisser tevreden. ,,Zeker als je ziet dat ik driekwart van de wedstrijden op het middenveld heb gespeeld. Ik vind mezelf nog steeds een échte spits, maar dit laat zien dat ik op meerdere posities uit de voeten kan. Je moet het zien als een soort plan-b. De trainers wisten dat ik op het middenveld kon spelen, dus dat maakt mij alleen maar veelzijdiger.”

Eenvoudig middagje
Na een ruim half uur spelen opende Thierry Monteny, die zijn laatste wedstrijd voor de club speelde, de score. Vlak voor de thee maakte de thuisploeg alweer gelijk. Na 45 minuten spelen viel het kwartje de goede kant op voor Lisse. De club uit Hoornaar kwam met tien man te staan en de bezoekers mochten aanleggen voor een strafschop. Van der Putten faalde niet: 1-2. Kort daarna maakte de clubtopscorer zijn tweede van de middag.

,,We zijn te onervaren en niet constant genoeg. Volgend jaar moeten we vlammen, maar voor nu ga ik even lekker rust pakken.”

Overigens was oefenmeester De Ruiter afwezig vanwege privé-omstandigheden. Daarom nam Arno Lancel de honneurs waar. Hij zag dat Van der Putten ook zijn derde van de middag maakte. De laatste goal van FC Lisse van dit seizoen werd gemaakt door Leroy Oehlers: 1-5. De thuisploeg deed daarna nog wat terug en bracht zo de eindstand van 2-5 op het scorebord.

Ter discussie
,,Deze wedstrijd tekent een beetje het seizoen”, ging Van der Putten verder. ,,We speelden zaterdag prima, maar we hebben te vaak gehad dat het niet zo was. We zijn te onervaren en niet constant genoeg. Volgend jaar moeten we vlammen, maar voor nu ga ik even lekker rust pakken.”

Lisse eindigde met de overwinning op zak op een tiende plek in de Derde Divisie. Vorig seizoen acteerde de club in de Tweede Divisie en degradeerde het met een puntenrecord. Mede daarom waren de verwachtingen dit seizoen hoog op Ter Specke. Naar verluidt zou het daarom de laatste dagen onrustig zijn geweest op Ter Specke en zou de positie van hoofdtrainer De Ruiter ter discussie hebben gestaan. De topscorer van de club zag van de week alles voorbijkomen en vond er het zijne van.

,,Het waren inderdaad bewogen weken waarin de spelers die volgend jaar blijven een duidelijk signaal hebben afgegeven over de trainer naar de club toe. Vervolgens heeft de trainer in een soort ‘afscheidsspeech’ al zijn spelers beoordeeld. Daaruit kwam naar voren dat ik er eigenlijk niet zoveel van kon. Alleen daarom zijn deze drie goals natuurlijk wel lekker.

SteDoCo – FC Lisse 2-5 (1-1) 35. Monteny 1-0, 40. Schröder 1-1, 52. Van der Putten 1-2, 63. Van der Putten 1-3, 71. Van der Putten 1-4, 81. Oehlers 1-5, 90. Pereira 2-5.

FC Lisse: Lensen, Koomen, Buijs (46. Adouch), Valk, Oehlers, Rauws, Van der Putten, Stevens, Monteny (79. Fokkema), Vermeulen (18. Buimer), Siali

Archieffoto: Hubert Habers