"banner

Met een 5-1 thuisoverwinning is SV Hillegom het seizoen in de Tweede Klasse uitstekend begonnen. In eigen huis werd er afgerekend met promovendus ASC. Voor Hillegom zal dit seizoen – naast presteren – vooral in het teken staan van ontwikkelen en opbouwen. Aan De Zanderij moet er een stevig fundament komen rondom het vlaggenschip, waaruit uiteindelijk iets moois moet ontstaan. ,,Het was in het begin even wennen, maar het voelt echt als een nieuwe start”, zegt Jeroen Dedel daarover. 

Onder de nieuwe trainer Ron Bouman probeert Hillegom een aanvallend, maar tegelijkertijd realistisch speelplan te ontwikkelen. Waar de ploeg vooruit kan, zal het vooruit gaan, maar niet ten koste van alles volgens Dedel. ,,Ik zat een stukje van Foreholte te lezen op jullie site en zij verklapten dat ze vooral veel hebben getraind op hoge voorzetten en dat ze zondag ook zo wonnen. Hoe wij precies gaan spelen, zal ik niet prijsgeven”, gaat de aanvaller lachend verder.

,,We hebben met Maik van Zanten een prima linksbuiten erbij gekregen, dus ik vind het prima om op deze positie te staan.”

,,We willen net zoals de laatste jaren aanvallend voetbal spelen, maar dan wel op een realistische manier. Als we even geen druk vooruit kunnen geven, dan doen we het maar niet. Daar zijn we op dit moment mee aan de slag en het is iets waar we als groep over praten.”

Na de degradatie van vorig seizoen was het tijd voor een frisse wind bij de blauw-witten. Die vond men door de nieuwe trainer Bouman. Volgens de aanvaller is het terug te zien dat er vele dingen zijn veranderd. ,,We trainen bijvoorbeeld op een andere manier. Het klinkt cliché, maar ik heb het gevoel dat iedereen weer op nul is begonnen bij deze trainer. Iedereen moet weer vechten voor z’n plekje. Daarnaast spelen we in een nieuwe competitie, dus het voelt ook echt als een nieuwe start waarin we kunnen bouwen aan de lange termijn.”

Nummer tien
Onder de nieuwe trainer heeft Dedel zelf ook een nieuwe rol gekregen. De oud-speler van onder andere FC Lisse en SJC is terug te vinden op ‘nummer tien’. ,,Op die manier ben ik veel meer bij het spel betrokken. Ik kan me veel meer bemoeien in het veld. Daarnaast heb ik het spel voor me en dat vind ik onwijs lekker. We hebben met Maik van Zanten een prima linksbuiten erbij gekregen, dus ik vind het prima om op deze positie te staan.”

,,Laten we hopen dat we dan ook zulke mooie jaren gaan meemaken.”

Met Dedel op zijn nieuwe positie begonnen de Hillegommers voortvarend aan het nieuwe seizoen. De Hillegommer maakte zelf de eerste goal van het seizoen. Toch ging het niet gemakkelijk tegen ASC. ,,Ik denk dat we goed begonnen. In de eerste twintig minuten hadden we op 2 of 3-0 kunnen komen, maar we maakten de kansen niet af. Daarna waren zij een fase beter en maakten ze gelijk. Gelukkig kwamen we voor de rust nog op 2-1.”

Hillegom 2.0
Na de rust bleek de thuisploeg de langste adem te hebben. Heel even hadden de mannen van Bouman het lastig met de bezoekers, maar gedurende de tweede helft bleek dat Hillegom sterker was. Aiden Ryan nam zijn ploeg bij de hand door twee treffers te maken. Het slotakkoord was voor Van Zanten. Doordat ook Niels van Veen in de eerste helft tot scoren kwam, was de gehele voorhoede verantwoordelijk voor de treffers.

Het is een teken dat het de goede kant op gaat bij Hillegom. Al is de weg nog heel erg lang. ,,Er zijn ook wat jonge gasten bijgekomen. Die trainen doordeweeks mee en zitten bij het tweede of soms op de bank bij de eerste. Je kunt wel zeggen dat we een beetje aan het bouwen zijn aan ‘Hillegom 2.0’. Laten we hopen dat we dan ook zulke mooie jaren gaan meemaken.”

Foto: Dirk van der Reep

Lees ook: ‘Het valt voor Foreholte allemaal precies goed’ 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 20.00Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB20.00RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)