Waar de meeste clubs in de Tweede Divisie zich volop versterkten met grote namen en nieuwe spelers koos promovendus Noordwijk voor een andere ‘transferstrategie’. ‘Slechts’ vier nieuwe namen werden verwelkomd op Sportpark Duinwetering. Huib Oversloot werd voor de defensie aangetrokken, Fanuel Waandels voor de aanvalslinie en Joe van der Sar en Sven Wolsheimer mogen, samen met Mike van Vliet, uitvechten wie de onbetwiste nummer één onder de lat van Noordwijk wordt. Het is nog niet geheel duidelijk wie op dit moment de eerste goalie wordt bij de rood-witten. Één van de nieuwe doelmannen, Wolsheimer, gaat in ieder geval vol voor z’n kans bij de tweededivisionist. 

De oefenmeester van de regerend kampioen van de Derde Divisie, Kees Zethof, heeft in de voorbereiding al zijn keepers een kans gegeven. Op dit moment lijkt het erop dat Van Vliet, die vorig seizoen overkwam van DOSR, een streepje voor heeft op zijn twee concurrenten. De goalie is van het drietal het ‘langst’ actief bij de Noordwijkers en is dus ook al gewend aan de speelwijze van Zethof.

Aanpoten
Dat laatste zorgt er in ieder geval voor dat de strijd onder de Noordwijkse lat nog niet beslist is. Oké, Van Vliet, die vorig seizoen al een aantal keer in actie kwam, beheerst de speelwijze, maar de tweededivisionist haalde niet voor niets twee nieuwe doelmannen. Met name van Wolsheimer, die van Scheveningen overkwam, wordt verwacht dat hij de strijd onder de lat zou moeten winnen. Echter benadrukt de keeper dat het nog geen uitgemaakte zaak is.

,,Deze ploeg is voetballend heel sterk en het is een hele goede groep.”

,,In het begin was het voor mij echt even aanpoten”, begint de oud-speler van DSO. ,,Het is nog steeds wennen voor mij. Het niveau ligt erg hoog. Het gaat er hier ook anders aan toe, dan bij Scheveningen. Dan moet je denken aan dingen zoals de opbouw. Daar deden we dat op een hele andere manier. Er wordt hier als doelman heel veel van je verwacht en daar moet ik nog even aan wennen.”

Reserveplek
De doelman sluit dan ook niet uit dat hij komende zaterdag tegen Quick Boys op de bank zit. Een plek bij de reserves zal hij accepteren met pijn in het hart, maar tegelijkertijd is hij realistisch. ,,Het is ook belangrijk dat je met de achterhoede een vertrouwensband opbouwt en dat je op elkaar ingespeeld raakt. Het zou zaterdag dan ook kunnen dat ik niet speel. Deze ploeg is voetballend heel sterk en het is een hele goede groep.”

,,Mocht ik niet starten, dan zal ik er alles aan doen om in de basis te komen.”

Als één van de vier nieuwelingen kwam Wolsheimer afgelopen zomer binnen bij Noordwijk. Doordat er weinig spelers vertrokken bij de kampioen van de Derde Divisie was er ook weinig reden om een karrenvracht aan spelers aan te trekken. ,,Ze zijn twee jaar op rij kampioen geworden, dus dan verdienen deze spelers het ook om te spelen in de Tweede Divisie”, gaat de keeper verder. ,,Ik ben ook enorm goed opgevangen door die gasten. Het is een leuke groep en ik kan al stellen dat ik me thuis voel bij Noordwijk.”

Natuurlijk hoopt hij komende zaterdag te starten in de derby tegen Quick Boys, maar hij gaat nergens vanuit. ,,Welke keuze de trainer ook maakt, ik zal altijd m’n best doen. Mocht ik niet starten, dan zal ik er alles aan doen om in de basis te komen. Komende zaterdag is een enorm mooie kraker waar ik van ga genieten. Het zou mooi zijn om goed te beginnen. Ik heb hen niet in de voorbereiding gezien, maar ik denk dat wij goede kaarten hebben om daar te winnen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Gómez Nieto kijkt uit naar debuut op Nieuw Zuid: ,,Zullen aan elkaar gewaagd zijn”‘


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)