Nadat eerder Roel de Goede het record van de meeste wedstrijden voor FC Lisse vorig seizoen pakte, was het zaterdag de beurt aan Rik Vermeulen om dat record te evenaren. Beide spelers staan nu op 312 wedstrijden voor de ‘FC’ en het is voor Vermeulen zo goed als zeker dat hij het record in de toekomst volledig op zijn eigen naam gaat zetten. De Lisser moest er een tijdje op wachten, maar na de wedstrijd tegen SJC was het dan eindelijk zo ver. ,,Ik ben er trots op”, zei de aanvoerder daarover. 

Dit seizoen stond de aanvoerder van de Lissers vaker langs de zijlijn dan hem lief was. Gepasseerd was hij niet, maar een slepende rugblessure gooide roet in het eten voor hem.

Over die blessure hoeft hij zich inmiddels geen zorgen meer te maken. De nummer tien van de ploeg is op de weg terug en is daar content mee. ,,Ik ben in ieder geval blij dat ik weer minuten maak”, erkent hij. ,,Ik ben op dit moment bezig om weer helemaal fit te raken en dat gaat goed. Ik heb geen tegenslagen meer gehad, dus het gaat de goede kant op.”

Record
Naast zijn rentree in de basis kende ‘de tovenaar’, de bijnaam die hij kreeg na het scoren van mooie doelpunten, de volgende bekroning in zijn glansrijke carrière. Wedstrijdnummer 312. Een mooi moment voor de middenvelder.

,,Ik heb tegen de technische leiding van de club gezegd dat ik eerst volledig fit wil worden voordat ze naar me toe mogen komen.”

,,Het was niet zo dat ik er onwijs mee bezig was, hoor”, geeft hij eerlijk toe. ,,Ik ben er trots op, dat zeker. Ik vind het onzin dat ik het record al eerder in handen had kunnen krijgen. Ik ben veel geblesseerd geweest, maar dat geldt ook voor Roel. Hij had het record anders extra kunnen verstevigen. Daarnaast heb ik het nog niet volledig in handen, hè? Daar moet ik nog één wedstrijd voor spelen”, zegt de aanvoerder met een knipoog.

Toch is de Lisser erg gelukkig dat hij De Goede heeft geëvenaard. ,,Het is voor mij extra speciaal, omdat ik een echte Lisse-jongen ben. Ik denk dat de mensen dat hier ook graag zien, dat een jongen van de club dat record te pakken heeft. De laatste jaren ben je voor veel mensen toch een beetje het gezicht van de club geworden.”

Toekomst
Nu rest de vraag wat Vermeulen komend seizoen gaat doen. Nog altijd heeft hij zijn contract bij de club niet verlengd. Dat roept de nodige vraagtekens op. Gezien zijn fysieke gesteldheid van de laatste maanden en het feit dat hij het record van de meest gespeelde wedstrijden op zijn naam krijgt, lijkt het een mooi moment om afscheid te nemen. Daar heeft de recordhouder alleen nog geen trek in, als het aan hem ligt.

,,Ik geniet nog te veel van het spelletje. Ik heb tegen de technische leiding van de club gezegd dat ik eerst volledig fit wil worden voordat ze naar me toe mogen komen. Daar gaat voor mij nu eerst de focus op. Als ik mezelf goed voel en ik kan het fysiek allemaal aan, dan ga ik gewoon door. Ik kan nog niet aan stoppen denken. Het verhaal ligt anders als ik na elke training met heel veel pijn opsta en het niet meer kan belopen. Gelukkig is dat nog niet het geval.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook:Bekooij maakt z’n keuze: vleugelaanvaller keert terug op oude grond
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)