Ook Nicolaas Boys werd door SV Hillegom aan de zegekar gebonden. De fusieclub won met 5-0 en kwam dus ook de vierde speelronde ongeschonden door. De Hillegommers staan fier bovenaan, op drie punten gevolgd door MMO en Van Nispen. Het doelsaldo met zeventien goals voor en twee tegen is indrukwekkend. De vraag is: wie kan Hillegom stuiten?

Nicolaas Boys mocht er in de beginfase van de wedstrijd even aan ruiken. Dat was echter een korte periode. De eerste kans voor Hillegom kwam na zo’n acht minuten spelen. De bal ging voorlangs. Hillegom had aanvankelijk moeite om de vesting van Nicolaas Boys te slechten. Het was zoeken naar een opening, omdat de ploeg van Mark Schols constant zeven of acht man achter de bal hield. Die tactiek kon halverwege de eerste helft de prullenbak in.

Rond de twintigste minuut schoot Jeroen Dedel raak met een perfecte schuiver: 1-0. De ban was gebroken en de supporters dachten een telraam nodig te gaan hebben. Dat ging niet zo gemakkelijk. Het was nog lang wachten, voordat de 2-0 een feit werd. Bij tijd en wijle speelde de ploeg van Naber goed, maar ook slordig. Aanvallen werden te snel onderbroken en de passes verliepen ook niet altijd naar wens.

Te gehaast

Spelmaker Ruben Beentjes had er wel een verklaring voor. ,,Ik merkte gewoon dat we aan de bal te gehaast waren. We wilden te snel belangrijk zijn en te snel die eindpas geven. We hadden meer geduld moeten hebben.”

Dat gebeurde niet en dus bleef Nicolaas Boys te lang in de wedstrijd. Hillegom controleerde en dicteerde volledig, maar maakte te weinig goals. Dat de 2-0 uiteindelijk toch nog vlak voor de rust viel was een meevaller. Een vrije trap net buiten het strafschopgebied was aan Jeroen Dedel wel besteed.

Formaliteit

De tweede helft werd een formaliteit. Hillegom maakte de klus binnen het kwartier af. Het liep uit naar 4-0 door goals van Peter van Leeuwen en Ruben Beentjes. Dat Naber Beentjes – en iets later Dedel – wisselde, was een luxe. Jasper van Trigt bepaalde de eindstand op 5-0. Al met al een dikverdiende zege.

De vraag blijft wie in het verdere verloop van de competitie Hillegom moet gaan stuiten. Naber speelde ook vandaag weer in dezelfde opstelling als de voorgaande wedstrijden. De tijd zal het leren hoe zijn ploeg zich verder gaat presenteren. Momenteel lijkt Hillegom zelf zijn voornaamste concurrent. Volgende week speelt Hillegom de uitwedstrijd tegen DOSR. Dan volgt de thuiswedstrijd tegen Teylingen, op voorhand een kraker.

Beentjes was blij met de overwinning. ,,De 2-0 net voor rust was erg belangrijk. Als je met 1-0 gaat rusten blijft je tegenstander vertrouwen houden. Toen het 4-0 werd, was het helemaal klaar. Van deze wedstrijd kun je ook weer leren. De eerste helft was het tempo te laag en leden we teveel balverlies. Vorige week ging dat een stuk beter. Het was een lastige eerste helft, maar uiteindelijk hebben we ons goed hersteld en verdiend gewonnen.”