De één is een enfant terrible, de ander de ideale schoonzoon. De één houdt van show, een schaartje, het vingertje op de mond na een goal. De ander staat graag op de juiste plek voor de goal. Een intikker geeft hem net zoveel plezier als een schot van dertig meter afstand. Beide zijn het sterkhouders voor hun ploeg op hun eigen manier: Quick Boys-aanvaller Kay Tejan en VVSB-spits Frank Tervoert. Twee totaal verschillende persoonlijkheden, maar het belangrijkste van alles: de absolute bazen van hun ploeg.

Het mocht geen wonder heten dat uitgerekend deze twee Amsterdammers het verschil maakten op het scoreformulier in de eerste wedstrijd van het tweeluik tussen VVSB en Quick Boys. Het was net zomin apart dat de twee heren een totaal verschillende kijk hadden op het treffen op De Boekhorst.

Teamprestatie
Waar Tejan sprak van een absoluut gemiste kans om VVSB al pijn te doen, vond Tervoert dat wel meevallen. En voor beide heren viel wel wat te zeggen. Al leek optisch gezien de analyse van Tejan dichter bij de waarheid te liggen. ,,We spelen 1-1 tegen een team dat het hele jaar Tweede Divisie heeft gespeeld. Dat is voor ons eigenlijk gunstig, voor VVSB een probleempje.”

,,We hebben allemaal goed gespeeld. Een prima teamprestatie. Raymond Baten en Tim Bloemendaal kwamen vaak diep. Dat hielp ons in het aanvalsspel. Dat is voor ons aanvallers een extra optie om in te spelen. Zij trekken ook weer wat verdedigers mee, waardoor wij meer ruimtes krijgen.”

,,Als wij zaterdag starten, zoals wij in de tweede helft hier hebben gevoetbald, dan hebben we een goede kans.”

Quick Boys probeerde regelmatig VVSB-rechtsback Richelo Fecunda uit z’n positie te lokken. Wanneer dat lukte werd linksbuiten Cem Sahin weggestuurd, waardoor hij Tomas Arroyo uit het centrale blok achterin trok. Daarmee kwamen de ruimtes voor de middenvelder van de Katwijkers om mee op te komen.

Toch werd Quick Boys in de eerste helft, op de laatste vijf minuten na, amper echt gevaarlijk voor de goal van VVSB-keeper Ruben Valk. De goalie moest vooral anticiperen op ballen uit de tweede lijn, zag ook Tervoert. ,,Ik denk niet dat het er voor Quick Boys in heeft gezeten om hier in Noordwijkerhout het verschil te maken. Ze hebben amper uitgespeelde kansen gehad. Quick Boys had meer balbezit, maar het is niet onze speelstijl dit seizoen om veel aan de bal te zijn. Ze hadden misschien een overwicht op het middenveld, maar dat vond ik niet leiden tot uitgespeelde kansen.”

De aanvaller ging daarin misschien wel voorbij aan de twee grootste kansen in de wedstrijd vlak voor rust en vlak na rust. Zowel Baten als Quick Boys-spits Dennis Kaars schoten in kansrijke positie hoog over. Ook Tejan had in de absolute slotfase met een schuiver voor de goal langs zichzelf helemaal een heldenstatus in kunnen schieten. ,,Achteraf had ik die bal moeten terugkappen”, keek de ‘showman’ van Quick Boys daar op terug. ,,Ik ben heel kritisch naar mezelf. Ik vind mijn keuze achteraf belachelijk. In het moment denk je niet echt na en ga je voor het doelpunt.”

Verschil
En dus mocht VVSB nog het meest gelukkig zijn met de uiteindelijke 1-1. Dat de Katwijkers uiteindelijk niet door wisten te drukken, verbaasde Tervoert niet. ,,Quick Boys is geen slechte ploeg. Dat hebben ze bewezen in de Derde Divisie. Alleen vind ik het verschil tussen de Tweede en Derde Divisie wel duidelijk nu we drie potten hebben gespeeld tegen derdedivisionisten. Dat ligt aan de balsnelheid, fysiek, conditioneel en balinzicht. Dat vond ik vooral duidelijk tegen Hoek, tegen Quick Boys iets minder. Maar op basis van die ervaring moeten we zaterdag wel het verschil gaan maken.”

,,Als we in de Tweede Divisie blijven, is mijn missie hier absoluut geslaagd.”

Toch weet Tervoert dondersgoed dat VVSB zaterdag anders voor de dag moet komen. ,,Wij hebben nu één van onze mindere wedstrijden gespeeld van de tweede seizoenshelft. We speelden vanaf de eerste minuut niet fris. Danny Bakker viel uit, Tim de Rijk was al de hele week ziek. En zo lopen er nog een paar met pijntjes. Dat is de laatste weken goed gegaan, maar tegen Quick Boys niet. De komende dagen gaan we eens broeden over wat er anders moet. We hebben al wel een idee, maar dat gaan we nu niet vertellen. Als we in de Tweede Divisie blijven, is mijn missie hier absoluut geslaagd.”

Waarheid
Waar de VVSB-spits goede hoop heeft om VVSB te doen behouden voor de hoogste amateurcompetitie, daar klinken bij Tejan ongeveer dezelfde woorden uit z’n mond, maar dan in het voordeel van zijn eigen ploeg. ,,Als wij zaterdag starten, zoals wij in de tweede helft hier hebben gevoetbald, dan hebben we een goede kans. Het lijkt me schitterend om Quick Boys volgend seizoen tegen te komen in de Tweede Divisie als ik voor Kozakken Boys speel. Dan heeft Quick Boys een probleem”, sloot de aanvaller op kenmerkende wijze en vol bravoure af.

Wie van de twee heren het dichtste bij de waarheid ligt als het gaat om het toedichten van de kansen wordt zaterdag pas echt beslist. Zoals de titel al luidt: de waarheid ligt op Nieuw Zuid.

VVSB – Quick Boys 1-1 (1-1) 10. Tervoert 1-0, 43. Tejan 1-1

VVSB: Valk, Fecunda (72. Martins), Arroyo, Zwart, Verlaan, Vijlbrief, De Rijk, Felicia, Bakker (46. Pauw), Bekooij, Tervoert

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Ket, Tesselaar, Ravensbergen, Mahmoed, Bloemendaal (63. Van Hofwegen), Baten, Tejan, Kaars (85. Van Nieuwkerk), Sahin

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘VVSB en Quick Boys houden elkaar in evenwicht’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude