,,De gelukkigste heeft gewonnen.” Dit waren de woorden van FC Lisse-trainer Laurens van der Voort na afloop van de wedstrijd tegen RKDEO. Beter viel het duel niet te omschrijven. Beide ploegen zorgden voor een leuke voetbalmiddag, waarin Lisse uiteindelijk aan het langste eind trok. Matchwinner werd Joey van Beelen.

De zomer kon nog geen afscheid nemen van Lisse. In een stralend zonnetje en onder een wolkenloze hemel werd er om twee uur afgetrapt tussen de zondagtak van FC Lisse en RKDEO uit Nootdorp. Terwijl het publiek nog aan het napraten was over de plaatselijke  feestweek, kon de keeper van Lisse al de bal uit het net halen. Middels een kopbal kwam al RKDEO in de vijfde minuut op voorsprong: 0-1.

RKDEO domineerde daarna het spel en Lisse deelde speldenprikjes uit. Het was aan keeper Sander Hogervorst en verdediger Joost Meiland te danken dat meer tegendoelpunten uitbleven. Tegen de verhouding in kwam Lisse op gelijke hoogte. Joey van Beelen promoveerde een voorzet tot doelpunt. Zijn eerste poging kon de keeper nog keren, de rebound niet: 1-1.

Ook na rust domineerde RKDEO het spel. Lisse loerde vooral op de counter. Het duurde tot de 70ste minuut voordat een counter werd omgezet in een doelpunt: 2-1. De zeer goed spelende Rick van Dijk vond de meegelopen Tom Hoejenbos, die van dichtbij de bal het doel ingleed: 2-1.

Afstandsschot

RKDEO liet het hier niet bij zitten. De echo van de goaltune was nog maar net weggebt of de stand was alweer gelijk. Een schitterend afstandschot van ongeveer 25 meter viel achter de kansloze Hogervorst in het net.

In de 77ste minuut zorgde Joey van Beelen er echter voor dat de drie punten in Lisse bleven. Een hoge bal die door de verdediging van RKDEO verkeerd werd ingeschat viel voor de voeten van de aanvaller. Hij kon ongehinderd op de keeper aflopen en zorgde voor de winnende treffer.

Trainer Laurens van der Voort was blij met de eerste driepunter van het seizoen. ,,Ik heb een rommelig duel gezien, waarin beide ploegen angstig voetbalden. Dit komt doordat we allebei nog geen competitieduel hadden gewonnen.” Ook ging Van der Voort nog even in op het selectieprobleem. ,,Ik miste vijf vaste basisspelers. Als die er bij komen, moeten we ons kunnen handhaven in deze competitie. Maar ik ga nu eerst genieten van deze overwinning.”

Tekst: Matthijs Snepvangers