Van Nispen (zon.) werd tegen HWD op meerdere vlakken mentaal getest. De bezoekers waren kwalitatief een stuk minder, dus moesten de Zilkers ervoor zorgen dat ze hun concentratie erbij hielden. De bezoekers kregen na een kwartier spelen ook nog is een rode kaart en tel daarbij op dat de scheidsrechter ook in het mindere niveau van de wedstrijd meeging. „Het was vandaag echt een mentaal gevecht’’, vond Roy Schulpzand dan ook. Die strijd werd wel beslist in het voordeel van de ploeg uit De Zilk, want zij wonnen uiteindelijk met 4-2.

„Als ik vooraf de stand 4-2 kon invullen, had ik er voor getekend, maar dit was natuurlijk niet goed genoeg’’, gaf Schulpzand direct toe. Van Nispen werd in de competitie ingedeeld met vijf zwakke broeders en samen met SJZ en Graaf Willem II VAC, waren de Zilkers favoriet om zich veilig te spelen.

Het niveau van de wedstrijden moest worden afgewacht. Na vijf wedstrijden in de Derde Klasse Laag kon er wel een conclusie getrokken worden: het elftal van Schulpzand speelde in alle wedstrijden naar het niveau van de tegenstander. „Vorige week tegen Graaf Willem II/VAC speelden we wel een hele goede pot. Die ploeg kon en wilde wel voetballen, maar vandaag was het kwaliteitsverschil weer duidelijk zichtbaar. Dat kwam het niveau van de wedstrijd niet ten goede’’, kon Schulpzand beamen.

„Tuurlijk moeten we die wedstrijd gewoon met 4-0 winnen, maar tegen tien man gaat er bij een tegenstander vaak een knopje om. “

Joost Verwer merkte ook dat er een bepaalde gemakzucht over de spelers sloop. „We stonden dik voor en uiteindelijk lieten we die gasten toch nog twee keer scoren met tien man. Van goed voetbal was geen sprake en de tegengoals waren gewoon onnodig.’’

Ted Duivenvoorde opende al vroeg de score. Na een kwartier spelen kreeg Ailton Landim een rode kaart nadat hij met gestrekt been inkwam op Koen van der Linden. „Ik vond het wel wat zwaar bestraft’’, zei de hoofdrolspeler daar later zelf over. Daardoor werd het voor Van Nispen nog makkelijker en kon het via Dick Verhoeven uitlopen naar 2-0. 

Stan van Maris kan vogelvrij een diepe bal spelen

Vlak na rust werd de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van de Zilkse ploeg. Duivenvoorde en Verhoeven kwamen beiden nog één keer tot scoren. Concentratieverlies leidden de goals in de slotfase van HWD in, maar de drie punten bleven in De Zilk. Zoals gezegd kregen de bezoekers uit Rotterdam al na een kwartier een rode prent. Ook dat was volgens Schulpzand niet gemakkelijk. 

Rood
„Tuurlijk moeten we die wedstrijd gewoon met 4-0 winnen, maar tegen tien man gaat er bij een tegenstander vaak een knopje om. Zij gaan allemaal één stap harder lopen en bij een ploeg die met elf man staat, sluipt er een bepaalde gemakzucht in het elftal. Dat kan niet en is niet goed, maar het is vaak wel de realiteit.’’

„Hij was zelf de VAR.’’

Ook de scheidsrechter ging mee in het niveau van de wedstrijd, want hij strompelde af en toe wat over het veld. Het gekste moment van het duel volgde een kwartier voor het einde. De arbiter trok eerst nogmaals rood voor de ploeg uit Rotterdam, maar trok die even later weer in.

„Hij was zelf de VAR’’, grapte Van der Linden over die gebeurtenis. Verwer kon de situatie verder verduidelijken. „Hij gaf geel nadat een speler van hun aan het zeuren was. Daarna bleef hij een beetje doorpraten, maar ik vond het zelf wel meevallen, maar hij kreeg toch zijn tweede gele kaart. HWD ging verhaal halen bij de scheidsrechter en na overleg trok de scheids hem toch in. Ook wel een beetje tekenend voor de wedstrijd’’, zei Verwer lachend. 

Veilig
Door de overwinning is de ploeg van Schulpzand bijna zeker van handhaving in de Derde Klasse. „Onze twee directe concurrenten moeten nog tegen elkaar, dus als we uit twee wedstrijden nog drie punten pakken, zijn we wel veilig’’, sloot Verwer tevreden af. 

Van Nispen (zon.) – HWD 4-2 (2-0) 7. Duivenvoorde 1-0, 34. Verhoeven 2-0, 46. Verhoeven 3-0, 59. Duivenvoorde 4-0, 75. Boumann 4-1, 87. Bozhar 4-2

Rood: 14. Landim (HWD)

Van Nispen (zon.): T. Van Maris, Vink, Smit, Verwer, Geerlings (63. Witeman), Van der Linden (60. Mossel), Duivenvoorde, Vleugel (71. Van Haaster), S. Van Maris, Verhoeven, Zonneveld

Foto’s: Trudy van den Berg

Lees ook: ‘Teylingen maakt met overwinning op Stompwijk ’92 jacht op ROAC’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)